Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akik szerint a tej egészségtel...

Akik szerint a tej egészségtelen, mire alapozzák ezt? Mi az, ami egészségtelen benne?

Figyelt kérdés
2017. máj. 24. 20:26
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
57%
Kutatók állításai szerint , mert egy állat anya teje . Ez nem elég baj magában , de natúr állapotában nem fogyasszuk hűtjük felforraljuk ezért nincs benne semmi a cukron zsíron kívül . Hormonok oltóanyagok és cellulóz is van benne . A tömegtermelés és a fokozódó gasztro igények miatt egy szükséges rossz . Az állati zsírok , kalcit , só és egyéb kötőanyagok az epét vesét kövesítik .
2017. máj. 24. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/43 anonim ***** válasza:
64%
Amit az első írt, na abból úgy körülbelül semmi sem igaz. Biológusként végeztem és élelmiszermérnöknek tanultam tovább. Szóvale gy kicsit jobban értek a témához, mert a nők lapja cafén szocializálódott fórumhuszárok. Szóval röviden enyit erről, hogy ez egy baromság, amit az első írt. De sajnos sokan vannak, aki elhiszik ezeket a baromságokat és még terjesztik is.
2017. máj. 24. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/43 anonim ***** válasza:
58%

Van néhány "tudományos" cikk, amire hivatkoznak - csak a gond ezzel annyi, hogy ezek szerzöi még véletlen sem tudósok és semmiféle komoly vizsgálatsorozatot sem végeztek, hanem mind más valakire hivatkozik, aki ugyanúgy csak átvett valakitöl véleményeket.


Az olyan indokok, hogy a tejben növekedési hormon van - mert a borjú nö töle -, teljesen értelmetlenek, mivel minden más élelmiszertöl is nönek a "gyerek"állatok, de nem a hormontartalma miatt - az ugyanis az adott álla saját szervezete állítja elö -, hanem mert a benne lévö tápanyagokat hasznosítja a szervezete.


A másik érvük az, hoyg a felnöttek nem tudják a tejet megemészteni - ami a legtöbb európai emberre nem igaz -, kivéve, ha évekig nem fogyaszt tejet, mert akkor a szervezete leáll a laktáz-enzim termelésével, és ettöl - a megvonástól - lesz az illetö laktózérzékeny.


Szóval az egész egy áltudmányos divatirányzat, aminek semmi alapja sincs.

2017. máj. 24. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/43 anonim ***** válasza:
49%
A hülye divatra.
2017. máj. 24. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/43 anonim ***** válasza:
44%
Átlátszó duma amiket összehordsz . Cáfold meg tételesen "élelmiszeripari szakértő" . Arról biztosan tanítottak az előadók hogy a vitaminok többsége 60cfok felett elbomlik . A pasztőrözés ami lehet neked új infó 100 fok felett zajlik . Aztán arról sem tudhatsz hogy a gyulladásgátlók és oltóanyagok benne maradnak a tejben amit az emberek megisznak . Keress rá a neten ahol tényleg iskolázott szakértők nem hozzád hasonló gigakamusok készítettek riportokat az igazságról . Te vagy az egyetlen élő bizonyíték arra hogy a majomtól származol , ez tény .
2017. máj. 24. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/43 anonim ***** válasza:
43%
Nem vagyok ugyan szakértő, de nem tartom véletlennek, hogy kb minden 4. ember laktózérzékeny. Ez (szerintem) a tejfogyasztás miatt van. A tehéntej nem az emberi szervezetnek van kitalálva. A teheneknek 4 gyomra van, máshogy dolgozzák fel azt, egyébként is a szervezet számára alig van benne hasznos dolog. A minimális kálcium és triptifán tartalma amire az embernek szüksége van. Amit viszont biztosra tudok (keresztapám mezőgazdaságban dolgozik, állattenyésztő,hús feldolgozó, trágyázó cég) , hogy a teheneknek óriási szenvedés azaz egész életük a legtöbb tehéntenyészetnék. A tehén ugyebár csak akkor tejel, ha borja születik/vemhes. Emitt egész életében megtermékenyítik, szül, megtermékenyítik, közben folyamatosan leszívják a tejét. A borjút, ha fiú akkor vagy megy spermadonornak, vagy azonnal levágják, ha nőstény akkor ő is tejgyár lesz. Az állandó szülés tejleszívás teljesen elgyengíti a tehenet, amint már nem bíja, feladja rögrön hús lesz belőle. Egész élete így zajlik szarban járkálva, vemhesen minden enerfiája kiszívva. Mindez csak azért, hogy mi emberek tejet ihassunk mert az finom. Az hogy ezért egész életében szenved az állat az kit érdekel. És ezt úgy mondom, hogy nem vagyok vegán, én is eszek hús, iszok tejet, de mindent mértékkel.
2017. máj. 24. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/43 anonim ***** válasza:
52%

próbáld ki, hogy egy hétig nem iszod, ha jobban érzed magad, akkor jobb neked nélküle. ha nem jobb semmi, és újra iszod, akkor sem rosszabb, akkor ihatod tovább.


egyébként meg gondolj bele: csak az ember issza egy másik (nagytestű kérődző) állat tejét. az már más kérdés, hogy mesterségesen táplálják a kisbocit és elveszik az anyjától, akit folyamatosan fejnek, hogy a természetes mennyiség többszöröse legyen a tej.

igen, növekedési hormon van benne, ami ahhoz kell, hogy a kisboci rövid idő alatt nagyra nőjjön. Az ember kb féléves korára duplázza meg a születési súlyát, a boci gyorsabban, mert a tehéntejben 3szor annyi fehérje van, mint az anyatejben, mert a gyereknek kevesebb kell.


azokban az országokban, ahol sok tejet, tejterméket fogyasztanak, statisztikailag több a csontritkulás.


mivel idegen fehérjét tartalmaz, autoimmun betegségekre hajlamosít, pld cukorbetegség.

2017. máj. 24. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/43 A kérdező kommentje:

"Arról biztosan tanítottak az előadók hogy a vitaminok többsége 60cfok felett elbomlik ."

A tehéntejben nagy mennyiségben található B-vitaminok, mint a riboflavin vagy a niacin, pont jó hőtűrők.


"Te vagy az egyetlen élő bizonyíték arra hogy a majomtól származol , ez tény ."

Rendszertanilag ma is a majomalkatúak közé tartozunk. De egyébként ez hogy jön ide?


#6

Vegán vitát nem szeretnék a kérdésből, koncentárljunk most csak szigorúan arra hogy egészségtelen-e vagy sem.


#2

Elhiszem én hogy élelmiszermérnökként végeztél, de valami konkrétumot akkor még írhatnál a témáról, mert ez így önmagában semmit nem adott hozzá a kérdéshez :D

2017. máj. 24. 21:30
 9/43 anonim ***** válasza:
44%

A nomád népek évtízezredek óta isszák a tejet, eszik az állatok húsát. Nekik van laktáz enzimjük.

Más népek nem tejtermékkel táplálkoztak, megint mások húst sem ettek. Ők ezeket nem tudják emészteni.

Ma meg mindenki ott él, ahol akar, jó a közlekedés 300 éve. Ezért keveredve élünk.

Ezért laktózérzékeny minden 4. ember.

1200 éve egyetlen laktózérzékeny ember sem élt a sztyeppén a nomádok közt.

Még vércsoportok szerint is megfeleltethető, ki mit tud emészteni. A tejemésztő vércsoport a B.

2017. máj. 24. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/43 anonim ***** válasza:
58%
Csak az ultrapasztőrözés zajlik 100 fok felett, meg is érezni a sz..r UHT tejek ízén, normál eljárás nem. Ezért is hívják pasztőrözésnek és nem forralásnak.:D Az emberiség több ezer éve fogyaszt tejet és a feldolgozásával előállított élelmiszereket, ugyanis kitűnő, teljes értékű fehérjeforrások, különösen a sajtok. A tejben egyébként natúr állapotban megtalálhatók azok az anyagok, amelyek segítik a laktóz bontását, az alapvető probléma az, hogy a mai tartósító eljárásoknak köszönhetően pont ezek bomlanak el a leghamarabb. Ráadásul rengeteg olyan élelmiszerben van laktóz, amire nem is gondolunk, így összességében sokan valóban jóval többet fogyasztanak belőle, mint amit egy felnőtt szervezete (a laktáztermelés ugyanis az életkor előrehaladásával is csökken) elbírna.
2017. máj. 24. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!