Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egyszerű, gyors, (viszonylag)...

Egyszerű, gyors, (viszonylag) egészséges ebéd ötleteket tudnátok írni, amiket egy kezdő szakács is el tud készíteni?

Figyelt kérdés
2018. máj. 17. 08:00
 1/9 A kérdező kommentje:
Nen kell, hogy hiperszuper egészséges legyen, csak be tocsogjon az olajban. :D
2018. máj. 17. 08:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Friss zöldsaláta : többféle zöldséget dobálj össze egy nagy tálba. Készíts hozzá valamilyen finom öntetet. Grillez mellé sajtot. A salátába tehetsz többféle sajtot is akár grillezés nélkül.
2018. máj. 17. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Natúr csirkemell párolt zöldséggel (sárgarépa, édeskömény, szárzeller), karfiol vagy brokkoli darált sonkával, tejföllel és reszelt sajttal.
2018. máj. 17. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

Teljeskiőrlésű lisztből, élesztőmentes (icipici olívaolajjal) lepény feltéttel. Összvissz 20p alatt kész.

Bármilyen főzelék, mellé husi- nem agyonfűszerezve.

A friss fűszereket is érdemes bevezetni így tavasszal, salátáknál nélkülözhetetlen. És ha nincs egy igazán jó serpenyőd, ideje beszerezni. Egy csepp olajjal bármi ízletesre sül.

Én mondjuk tegnap almát dinszteltem, olaj nélkül, kis cukorral, fahéjjal. Tejszínhabbal vagy csak úgy magában is tökéletes desszert.

2018. máj. 17. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy omlett 10 perc alatt megvan, megrakhatod felaprított újhagymával, kis kockákra vágott gépsonkával, paradicsommal, paprikával, felszeletelt gombával, reszelt sajttal stb. Remek felhasználási módja a maradék párolt zöldségnek, natúrszeletnek is. Én tapadásmentes serpenyőben sütöm mindenféle zsiradék nélkül, de ki lehet kenni vékonyan, ha szükséges. Friss zöldséggel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel is finom és laktató.
2018. máj. 17. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Krémleves. Megfőzöd a bármilyen zöldséget, fűszerezed, botmixerrel pürésíted, ha akarod, raksz bele még kis tejszínt, megszórhatod pirított kenyérkockával, vagy parmezánnal... A legegyszerűbb, 20 perc és kész van. Én most pl zöldborsókrémlevest csináltam mentával, de bármit lehet. Pl:

Sárgarépa-sütőtök

Sárga cukkini-kukorica

Krumpli-sárgarépa-tejszín baconchipssel

Főtt cékla-petrezselyem-hagyma

Piros kaliforniai paprika-paradicsom-bazsalikom

Vörös lencse-koriander-sütőtök

2018. máj. 17. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Panzanella (olasz kenyérsaláta)

Igazi olasz klasszikus



A hozzávalókat tekintve az olaszok kivételesen nem túl szigorúak: a kenyér mellé sok helyen kerül olajos szardella, zeller, kapribogyó, főtt, tojás, esetleg tonhal, de van, aki hideg sült hússal vagy párolt tenger gyümölcseivel, sárgarépával, édesköménnyel, sajtkockákkal gazdagítja ezt a remek salátát. A panzanella elkészítésnek tehát csupán a fantáziánk és persze a jóérzés szabhat határt.

Hozzávalók: 4 adag


só, frissen őrölt fekete bors

6 ek. extra szűz olívaolaj

1 db lila hagyma

8-10 levél friss bazsalikom

4 db érett paradicsom

200 g uborka

300 g vastagabb héjú száraz kenyér

4 ek. fehérbor ecet


Elkészítés

A kenyeret nagyobb kockára vágjuk, és 1-2 percig hideg vízben ázni hagyjuk. (Lehet, hogy kevesebb idő is elég, ez a kenyér textúrájától függ.) Ezután leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, és egy keverőtálba rakjuk.


A lila hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, az uborkát 1-2 mm vastag karikákra, a paradicsomot falatnyi darabokra vágjuk.


A zöldségeket, a bazsalikomlevelekkel, a fehérborecettel és az olívaolajjal a kenyérhez adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

2018. máj. 17. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Fokhagymás-baconos sült karfiol


20 perc alatt elkészül, remek egytálétel, nemcsak kezdőknek


Hozzávalók:


4 főre:


1 fej karfiol

6 gerezd fokhagyma

1 csomag kockázott bacon

olaj

bors


Elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Közben készítsük elő a karfiolt: Mossuk meg és vájuk apró rózsáira. A fokhagymát törjük össze és pár kanál olajban hagyjuk állni pár percig. A karfiolt és a bacont egyszerűen csak dobjuk bele a tepsibe, öntsük rá a fokhagymás olajat és ízesítsük sóval, borssal. Tálalásnak tejföllel és petrezselyemzölddel díszítsük.

2018. máj. 17. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Rakott zöldségek

[link]

2018. máj. 17. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!