Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egy instant kávéporban (pl....

Egy instant kávéporban (pl. nescafe 3 in 1 vagy hasonlók) mennyi koffein van?

Figyelt kérdés
Kicsit rákaptam mostanság és van, hogy 4-5-öt megiszom egy nap és a dobozán nincs rajta.
2018. jún. 27. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is bedobok legalább 5-öt per nap, mégis alszok mint a bunda
2018. jún. 27. 16:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezekben kb. semennyi.
2018. jún. 27. 18:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Szinte semmi. Néha elolvasom, kávé alig van benne.
2018. jún. 27. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Például Nescafé Classic 3in1:

Egy zacskóban van 17,5 gramm, ennek 9%-a instant kávé, ami 1,575 gramm instant kávét jelent. Az instant kávé koffeintartalma 3,1% körül van. Ez azt jelenti, hogy ebből készítve a kávét kb. 49 mg koffeint iszunk meg.

A Nescafé 3in1 Strong egy zacskója 18 gramm, és 14%-a instant kávé. Ennél már kb. 78 mg a koffeintartalma zacskónként.

Ezekből nagyjából kiszámolhatod, mennyi koffeint viszel be naponta. Manapság a legtöbb ajánlás 400 mg rendszeres napi koffeinbevitelnél húzza meg az egészséges határt.

2018. jún. 28. 02:58

Kapcsolódó kérdések:

Tudnátok mondani csökkentett koffein tartalmú nem instant kávékat?

A karavánét nem találom már egy jó ideje...

Mennyi koffein van benne? Többilent

mondjuk tchibo family instant kávé vagy nescafé gold instant kávéban pl.: hány kávés kanályit kell hozzá adnom, hogy meg legyen a 100mg koffein? bagy ha tudtok arra válaszolni, hogy amit ráírnak h 2kávéskanálnyit tegyen hozzá, h abban mennyi koffein van? előre köszi a válaszokat :)

Instant kávéban sok a koffein?

Teljesen egyszerű, béna, olcsó instant kávéról van szó, azt gondolom, logikusan abban kevesebb a koffein, mint egy minőségiben, így talán nem árt, ha mondjuk egy csésze helyett egy bögrével iszom? (vagy kettővel)

Az instant kávéban nincs koffein?

Már sokszor voltam olyan helyzetben, hogy kávéval kellett éjszakáznom. Amit észrevettem, hogy az instant kávé nem használ, kb. mintha semmit sem ittam volna. Ezért merült fel bennem a kérdés, hogy van-e benne koffein? Ugyanis az oldalán sehol sem jelzik, pedig még az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!