Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Almát hogyan lehet eltenni...

Almát hogyan lehet eltenni ezeken kívül? Befőtt, lekvár (püré), lé?

Figyelt kérdés

Sok almám van, és nem készételt akarok csinálni, mint pl süti, almaleves, hanem el akarom tenni télre.

A fagyasztóban nincs hely.

A fentieken kívül mit lehet még csinálni belőle?

Nem áll el, nem a legszebb fajta, meg puha is, szóval gyorsan fel kell dolgoznom.



2018. szept. 19. 18:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
*mármint almáspitébe fahéj/dió nagyon jó. Még dob rajta az ízén:) kicsit odakevered, vagy alászórod, és arra pakolod az almát, vagy azt szórod az almának a tetejére:)
2018. szept. 19. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én minden évben készítek almaecetet, ennek a receptnek az alapján:

[link]

2018. szept. 19. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

De miért nem jó a befőtt, lekvár, lé? Azokból később bármit csinálhatsz, pont az a lényeg, hogy csak megpucolva el akarod rakni, erre találták ki a befőttet. Aztán van pár éved kitalálni, hogy sütibe teszed, simán megeszed vagy mi van.


Kis mennyiségben egyébként gyümölcslapot is lehet belőle aszalni, de gondolom, ez neked nem segít most.

2018. szept. 19. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, ment a zöld kéz!


De jó a befőtt, lekvár, lé is, csak már most is van jópár üveg, és még rengeteg alma hátravan. Minden nap csinálom, de lassan fogy.

Ennyi lekvárt nem fogunk megenni télen.

A reszelt almát még megjátszom, csak annyi a baj, hogy kb 3 kiló almát is min. 2 óráig tart feldolgozni.

Hazaérek munka után, le se pihenek, kezdek almázni, és már bőven sötét van, mire kész az aznapi adag, ami csak 3-4 üveg...


Visszatérve az aszalásra, amit tegnap ajánlottatok: utánaolvastam, sütőben nem az igaz, mert az a lényeg, hogy járjon a levegő. Szóval vagy speciális gép kell hozzá, vagy a sütő ajtaját nyitva kell hagyni, és 8-24 órán át menjen, használja az áramot, mindezt 20 deka almával!!!

Ez nagyon durva, rengeteg energia, és nem fogy tőle az alma, mert vékony szeletekre kell vágni, és nem érhetnek össze a sütőben. Ez most nem jó módszer. Ha lenne aszalóm, akkor más lenne, de most emiatt nem fogok venni.

Megnéztem, a sütőm 1500 W-os, ha ez órákon át megy, akkor 10x-20x drágábban állítom elő magamnak az aszalt gyümölcsöt, mint ahogy pl. az Aldiban meg tudnám venni. (ott tudom, hogy van, de biztos van máshol is)

Szóval maradnak az eddigiek, plusz bejön a képbe a reszelés, már előre rosszul vagyok a hétvégi programtól... :D

Köszi még egyszer!

2018. szept. 20. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!