Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A piacokon kapható 3.6%-os...

A piacokon kapható 3.6%-os pasztörizált házitejből is kiválik a tejszín vagy csak kezeletlen tejből?

Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 23:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Persze hogy kiválik.Csak a homogénezettből nehezen.
2010. jún. 27. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

igen ! ha felforralod és lehűtöd a tetején lesz a tej föle, azaz a tej színe.alaposan lehűtve tejszínhabbá verhető, de , ha túlvered, kicsapódik vajjá.

üdv-tejes-

2010. jún. 28. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

köszönöm!


a lényeg, hogy akkor nem baj ha a piacon nem kezeletlen tejet kapok. (persze kapható ott házitejszín is, de érdekességből kipróbálnám:))

2010. jún. 28. 09:20
 4/7 anonim ***** válasza:

szia! nálunk a piacon kezeletlen házitejet árulnak, mert, ha háznál "pasztörizálják" akkor már lehetetlen házi körülmények között homogenizálni.

szóval csak a nyerstejből lehet otthon tejszínt készíteni.szóval a házitej az nyerstej és a vevőnek kell

otthon felforralnia.

ha pedig azt mondják a piacon, hogy pasztőrözött házitej

egy kicsit ellentmondásos.

üdv-tejes-

2010. jún. 28. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

megvallom nem ugrik be, hogy pasztörizált vagy homogénezettek kint a piacon a tejek, amik már be vannak töltve műanyagflakonokba.


Viszont lehet ott kimértet is kapni, vagyis nekem kell üveget vinni. azt még nem próbáltam soha. Lehet, hogy az nyers tej? Vagy szoktak kimérve is pasztőrözött tejet árulni?

2010. jún. 28. 10:24
 6/7 anonim ***** válasza:

na szia, megint a tejes vagyok, tehát a nyerstej,ami egyenesen a tehéntől kerül a fogyasztóhoz, a piacosok

általában nyerstejet árulnak. de vannak kisüzemek, ahol már tudnak pasztörizálni és palackozni, akkor az már átment egy tecnológiai folyamaton, tehát nem nyerstej.

de próbáld ki mindegyiket bátran, aztán meglátod, hogy ,melyik jön be neked.

de azt hozzáteszem azért, hogy a "bolti" tejek is kifogástalan minnőségűek beltartalmi értékeket tekintve

csak a a hőkezelésen kívül csak a zsírszázalékot állítják be a vevői igények szeint ,1,5, 2,8 illetve már 3 fölötti zsírra is.

a homogenizálás pedig a zsírok egyneműsítését jelentik, tehát, hogy a tej minden mililiterje annyi zsírt tartalmaz, amennyi rá van írva.épp ezért vastagfölű aludttejet ne várjunk tőle.

de biztos állithatom, hogy a beérkezett nyerstejet sem nem vizezik, sem nem tejporozzák és semmi adalékanyagot,tartósítót nem tesznek bele.

2010. jún. 28. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

szia, köszi a választ.


azt nem tudom, hogy ha kimérve árulják a tejet, tehát üvegbe kaphatom amit én viszek az lehet e pasztőrözött homogénezett. (a piacon gyakorlatilag egy csapból folyatják az üvegbe, hasonló a sörcsaphoz)


Nyilván ha majd megyek a piacra akkor meg fogom kérdezni, az a tuti. Csak előre tájékozódom, hogy mire számíthatok.

2010. jún. 28. 11:32

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!