Miért drágább a kalács a kenyérnél?
Figyelt kérdés
Ezt sohasem értettem
Mert gyorsabb és (számomra) egyszerűbb a kalács elkészítése mint a kenyérnek.
2023. ápr. 6. 22:16
1/6 anonim válasza:
Egyrészt több és drágább összetevökböl készül, másrészt a kenyérböl többet készítenek, ezért egy kenyérre kevesebb járulékos költség jut.
3/6 anonim válasza:
Mert nem a gyorsaság alapján áraznak csak.
A tojás, a finomabb liszt, a tej, a cukor ára is benne van.
Egy rutinos pék mindkettőt gyorsan összerakja, és a hét minden napján az összes mindig ugyanolyan is lesz mint máskor.
Általában az összeállítás nagy része úgyis csak a robotgép dolga, meg a kelesztés.
De a kalács fonása kézi művelet, amit nem lehet megúszni, és 20-30 darab felett azért már tétel az is.
4/6 anonim válasza:
A vevő hajlandó érte többet fizetni. Pl. a barna rizsből készül a fehér rizs, tehát a barna előállítása kevesebbe kerül. Mégis drágább a fehérnél, mert az egészségtudatos vevő hajlandó érte többet fizetni.
5/6 anonim válasza:
Nem vagyok szakember, de a kenyérrel ellentétben (jobb esetben) a kalácsban van drága vaj, tojás, és cukor is. Utóbbiakra persze gondolom nem vonatkozik az árstop.
Feltételezem, hogy jóval több kézimunka is összeállítani.
6/6 anonim válasza:
#5 nem az a meghatározó mi van benne, hanem, hogy mit számolnak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!