Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ezt hogy kell értelmezni?...

Ezt hogy kell értelmezni? 100g késztermék 150g húsból készült.

Figyelt kérdés

2020. aug. 14. 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Úgy, ahogy rá van írva... különböző feldolgozási fázisokban az alapanyagok veszíthetnek a tömegükből, hol itt a gond?
2020. aug. 14. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
98%
Úgy ahogy le van írva. Vesznek 150g húst, még fűszereket és ami még kell, összekutyulják, főzik/füstölik/szárítják, és ha kész 100g kaja lesz belőle. A gyártási eljárás során kimegy belőle a nedvességtartalma, azért lesz kevesebb a kész termék.
2020. aug. 14. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Mert így leírva kicsit megfoghatatlan.Mert ha 150 cm3-ből csinálnak 100 cm3-t ,vagy fordítva úgy oké.De azért köszi a válaszokat.
2020. aug. 14. 13:43
 4/9 anonim ***** válasza:
97%
Próbáld ki! Vegyél 150g húst, süsd ki és mérd le újra - biztos, hogy kevesebbet fog mutatni a mérleg, mert ahogy #2 is írta, veszít a nedvességtartalmából. És ez még csak egy fázis.
2020. aug. 14. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
4 es Értem.Az a megfoghatatlan (elsőre) hogy 100g készételt 150 g húsból csinálnak.Hova lesz 50g hús?Mert fordítva (100g hús felhasználásával csinálnak 150g készételt, fűszerek meg szója használatával,vagy térfogatban megadva) könnyen elképzelhető.
2020. aug. 14. 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:
96%
Nem értem mit nem értesz. Ha 150 g nyers húst elkezdesz pl sütni, akkor utána simán lehet a tömege kevesebb mint 100 g... Eltávozik a víz többek között. De ezt már írtuk...
2020. aug. 14. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
96%
Tehát nem tűnik el 50g hús, hanem 50g "nemhús" anyag távozik a húsból.
2020. aug. 14. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
:)
2020. aug. 14. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
92%

Kedves kérdező!

A kolbász, a szalámi, az aszalt gyümölcs, és például a szilva lekvár de a ketchup is jóval több alapanyagból indul, mint amennyi késztermék lesz belőle. Mindegyikben a víztartalom csökken a késztermékké válás során. A kolbász is szárad, és az aszalt alma is szárad. Csökken a víztartalmuk. (Tehát nem a hús vész el és nem az alma vész el, csak a víz belőlük!) Mondjuk az aszalt almának elég durván csökken a víztartalma. 100 g aszalt alma 500-600 g almából indul.

2020. aug. 17. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!