Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ez a "gulyáshús" a marha...

Ez a "gulyáshús" a marha melyik részéből lehet?

Figyelt kérdés
[link]

2021. jan. 19. 04:43
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Ilyen is van:

[link]

2021. jan. 19. 04:57
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Így felkockázva nem lehet róla megmondani, de ha ért hozzá aki csomagolta, akkor lábszár. Abból a legfinomabb a gulyás.
2021. jan. 19. 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
14%
Na meg a lábszár másra nem igazán jó, mert iszonyat inas. Azt csak kockázva jó fogyasztani :)
2021. jan. 19. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
42%

Általában comb, hátszín, szegy, de minden más színhús is lehet benne, legtöbbször olyan darabok, amik szeleteléskor maradnak, mert túl kicsi lenne a szelet vagy nem egyenletes vastagságú.

Ami kizárt, az a lábszár, egyrészt az inasabb - ami kifejezetten jó belefözni, de megenni nem mindenki szereti - és ezt látni lehetne rajta, másrészt azt darabban könnyebb eladni.

2021. jan. 19. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
14%
Na mesélj kedves lepontozó, hogy a lábszár miért is nem inas? És adjál egy receptet, ahol egyben készíted el!
2021. jan. 19. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
81%

Ugyan nem a lepontozó vagyok, de ha neked netán mond valamit az Osso buco - ami az olaszok egyik leghíresebb húsétele -, akkor tudhatnád, hogy azt lábszárból készítik, az eredmény vajpuha és igen ízes fogás.

Emellett a benne lévö inak megfelelö ideig tartó fözés/párolás után tökéletesen megpuhulnak, szétolvadnak a szájban.


Persze, ha te csak a pörköltet meg a rántott húst ismered, akkor igazad van, ezek közül csak pörköltet lehet lábszárból készíteni, hirtelen sütésre nem alkalmas!

2021. jan. 19. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Komolyan egy ilyen hülye kérdésen is képesek vagytok összeveszni???
2021. jan. 19. 08:11
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

#4

Majdnem igazad van, csakhogy előírás szerint különböző testrészekből és másik állatból származó húsokat tilos összecsomagolni, mert nem főnek meg egyszerre. Az ilyenek árusítása csak darált hús formában szabad.

Azzal is féligazságod van, hogy marhalábszár inas - ez oké - csak éppen elkészítés után ez elfő benne és az egyik legomlósabb, legzaftosabb, legzamatosabb, vajpuha hús.

Gulyásnak, pörköltnek ez a legideálisabb, de kívánságodra tettem ide egyéb receptet is:

[link]

[link]

[link]

De itt van válogatás nélkül 230 marhalábszár recept:

[link]


Részemről ez volt az indok, amiért nem tartottam hasznosnak a hozzászólásodat, de cserébe te is pontozd le az én válaszomat - engem nem zavar - és akkor megnyugszol!

2021. jan. 19. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
8%

#6 tehát te is belátod, hogy nagyon szálas és inas és agyon kell főzni ahhoz, hogy ez eltűnjön.


Köszi, hogy lekezelő és bunkó voltál. És köszi a receptet.

2021. jan. 19. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
#8 Köszi. Az emberiségbe vetett hitemet állítottad vissza!
2021. jan. 19. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!