Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan szoktátok fogyasztani...

Hogyan szoktátok fogyasztani a mogyorókrémet?

Figyelt kérdés
Tehát a Nutellát :9 Régebben arról szólt egy reklámfilm, hogy kismókusok kenyérre is kenhetik, nagymókusok süteménybe is tölthetik, de biztos vagyok benne, hogy ennél sokrétűbb lehet manapság a felhasználása. Nos, ki hogyan szokta magához venni ezt a finom csemegét?

2021. jún. 9. 04:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Muffinba, palacsintába, vajas kenyérre, tejeskávéba szoktam tenni.
2021. jún. 9. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
91%
Általában palacsintában...magában túl émelyítő az íze, de tésztában sokkal jobb. Esetleg pár süteményben (piskótatekercs) is lehet töltelékként alkalmazni.
2021. jún. 9. 06:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 molnarmarcell21 ***** válasza:
88%
Simán kikanalazom. Nem rontom el azzal, hogy keverem mással.
2021. jún. 9. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
10%
Sehogy,mivel 1200 Ft-tól kezdődik.
2021. jún. 9. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
90%

Kanállal. Mármint azon ritka esetekben, amikor veszek.


4-es, nemcsak 1200 Ft-os van. Van olcsóbb is.

2021. jún. 9. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
73%

Kizárólag kanállal!

Majd megszakad a szívem amikor a gyerek kenyérre keneti 😰

2021. jún. 9. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
91%
nagyon ritkán szoktam enni, és akkor is csak palacsintára kenve. régen kanalaztam én is, de le kell most adnom pár kilót. őszintén szólva nem is hiányzik, van egy üveg a konyhában, vagy fél éve vettem, sose bontottam fel
2021. jún. 9. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
70%
Kanállal. De a múltkor elolvastam mi van benne... ha jól rémlik akkor Pálmazsírral kezdték, majd cukor és 15% mogyoró és még ezmegazok. Szóval azóta sehogyse eszek cukrozott-ízesített pálmaolajat ami szobahőmérsékleten szilárd.
2021. jún. 9. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

[link]

"A hagyományos piemonti recept alapján, körülbelül 71,5% mogyorópépet és 19,5% csokoládét tartalmazó keverék volt."

De már régesrég nem az, mert "optimalizálták".

A címke szerint a Nutellát nem kell hűtőszekrényben tartani. Ez azért van így, mert a termékben található nagy mennyiségű cukor tartósítószerként működik a mikroorganizmusok növekedésének megakadályozásának érdekében. Pontosabban, a cukor tartósítószerként hat a termékben lévő vízben, ami meggátolja a mikroorganizmusok növekedését.[19] A hűtés a Nutellát megkeményíti, mert zsírokat tartalmaz. A mogyorófélék közel 91%-ban egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaznak, amelyekről ismert, hogy szobahőmérsékleten folyékonyak, viszont a hűtőszekrényben megszilárdulnak.[20] Ezenkívül a Nutellában használt pálmaolaj nem igényel hűtést, mert nagy mennyiségű telített zsírt tartalmaz, és ellenáll az avasságnak. A Nutella többi komponense, például a kakaó, a sovány tejpor, a szójalecitin és a vanillin szintén nem igényel hűtést.[21] Ezért a Nutellát nem kell a hűtőszekrénybe helyezni.

2021. jún. 9. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
88%
En magaba, kenyerre, palacsintaba toltve szoktam :)
2021. jún. 9. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!