Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » 5 napos kenyérből csinálhatok...

5 napos kenyérből csinálhatok még pirítóst?

Figyelt kérdés

5 napja vettem egy kenyeret, de elfelejtettem, hogy van, ezért 1 szelet se fogyott eddig belőle, bontatlanul állt a kenyértartóba. Pékségbe vettem, nem ilyen csomagolt ami bontatlanul eláll 1 hétig.

Szerintetek pirítós még lehet belőle, vagy már dobjam ki?



2021. szept. 28. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kezdett még el penészesedni, akkor szerintem jó lehet még. Bár nekem az a tapasztalatom, hogy 5 nap már necces penész szempontból.

Ha viszont tényleg nincs semmi baja, én inkább bundáskenyérnek javasolnám, jól beleáztatva a tojásba. 🙂 Lehet, hogy nagyon kemény lesz, ha megpirítod.

2021. szept. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én esküdt ellensége vagyok az étel kidobásának és úgy általában a pazarlásnak.

Valószínüleg mert életem egy részét szegénységben éltem, így aztán nem is kell néznem olyan magasabb rendű szempontokat, mint a környezettudatosság.


Visszatérve a kérdésre, én az ilyen szikkadt - de nem penészes - kenyeret lefagyasztom és legközelebb felhasználom húshoz, tölteléknek.

2021. szept. 28. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg hogy nem penészes-e. Általában 5 napos kenyér még nem szokott az lenni.
2021. szept. 28. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták is, leginkább a penész az első jel, hogy romlott, nézd meg, nincs e rajta kezdeti szösz szerű penész, vagy a szeletek közt foltokban penész.


Ha nincs, akkor pirítós, melegszendvics, francia pirítós, bundáskenyér (!legjobb!) , tölteléknek húsba (csirkecomb) vagy levesbe, májas-gombás tölteléknek, fasírtba, golyóban, vagy egybe sütve...


Végső esetben szeletben teljesen ki kell szárítani, szétterítve, és ha tökéletesen száraz, akkor lereszelhető zsemlemorzsának.

2021. szept. 28. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem penészes, simán. A nem túl friss kenyér jó pirítósnak és bundás kenyérnek is.
2021. szept. 30. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!