Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik a romlandóbb: a gombapö...

Melyik a romlandóbb: a gombapörkölt vagy a húspörkölt? Melyik a veszélyesebb, ha éjszakára kint felejtik?

Figyelt kérdés
Tudom, a gombás húspörkölt, de engem a kettő külön érdekel.

2021. nov. 29. 22:21
A kérdező szavazást indított:
A húspörkölt romlandóbb.
A gombapörkölt romlandóbb.
Főzzél inkább szójapörköltet.
34 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Mindkettő, de a gomba veszélyesebb.
2021. nov. 29. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
15%
Jelenleg egyik sem, mert tél van. Mindet kiteheted és 2-3 napig nem lesz semmi bajuk.
2021. nov. 29. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
#2-es, kinn valóban nem, de valószínűleg a szobahőmérsékletre gondolt Kérdező. Ebben az esetben a gombapörkölt, bár a gombából készült ételeket amúgy sem jó több napig tárolni, még hűtőben sem, elég érzékeny étel.
2021. nov. 30. 01:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
51%
Amelyikbe tejfölt is kevertél.:)
2021. nov. 30. 03:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
3: A konyhában rendszerint nincs fűtés, ezért ott nincs olyan meleg, mint a szobában. Nálam pl. kb. 16-17 fok van a konyhában most.
2021. nov. 30. 03:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Rendszerint nincs fűtés a konyhában? De érdekes meglátás, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt miből szűrted le? Nálunk van fűtés ott is, és minden barátunknál is. Van olyan része az országnak, ahol nem szokás fűteni? Nem rosszból kérdezem, tényleg érdekel.

Kérdésre: Szerintem is a gomba rizikósabb.

2021. nov. 30. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sincs fűtve a konyha, megy át a meleg az előszobából.
2021. nov. 30. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ egyébként, hogy befejezéskor mennyire van rajta sok "lé", tehát mennyire van zsírjára pirítva, mert minél vizesebb, annál jobb táptalaj a baktériumoknak.

Ha tökig le van zsírjára pirítva, plusz még az a zsiradék el is lepi, legalábbis nagyjából befedi, egy húsból készült pörkölt akár hűtő nélkül, egy jó hűvös helyen is probléma nélkül eláll pár napig. Pláne vad, vagy marha pöri. Mondjuk egy csirke már nem annyira.

Gombával elvileg nem érdemes játszani, bár jól lepirítva nekem még soha nem okozott problémát, meglepően sokáig eltartható, de tény, hogy az összes szakirodalom óvva int attól, hogy gombát sokáig tárolj, és azért az nem hülye emberek firkálmánya.

2021. nov. 30. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!