Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az miért alakult ki, hogy...

Az miért alakult ki, hogy csak a marhahúst (egyes részeit: bélszínt, hátszínt) fogyaszthatjuk nyersen, a többi húst hőkezelés (sütés-főzés) után esszük?

Figyelt kérdés
Sértésnél tudom a botulizmus miatt, de a többi hús? Szárnyasok? Patások? Egyéb?

2022. aug. 6. 13:08
 1/6 A kérdező kommentje:
A hal még sütés nélkül is ehető, főleg füstölve. De sokan nem is húsnak tekintik - gondoltam azért ide írom.
2022. aug. 6. 13:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A marhahúsnak nyilván ezek a részei olyanok, hogy nyersen (vagy alig átsütve) is élvezhetően lágy szerkezetűek, nem kell birkózni egy esetleg öreg állat szívós, szálkás, kemény húsával, inakkal, porcokkal kemény egyebekkel.

A csirke jellegtelen, nyersen semmi íze, ezért igényli a sütést, főzést, megfelelő fűszerezés mellett.

A vadak nyersen terjeszthetnek bélférgeket, komoly betegségeket.

Szerintem a megfejtés, a betegségek kizárása mellett az élvezhetőségben rejlik.

2022. aug. 6. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Szárnyasoknál a szalmonella miatt nem.
2022. aug. 7. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Szalmonellát a tojáshoz társítottam, nem a húsához.
2022. aug. 7. 15:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Bárány, gida, gödölye? Borjú nyersen? Arról sem hallottam, pedig a fiatal marha puha húsa.
2022. aug. 7. 15:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az élvezetre kell gondolni hanem a biztonságra is. Legtöbb hús ami félig nsersen (pl rosé) van tálalva annak belseje már addigra elér egy bizonyos hőfokot.

A szárnyast is jo sok fokon kell minimum 10 percig hokezelni hogy minden kartekony dolog kimenjen belole.

Marhaban, sertesben is lehetnek fergek, amiket megeszunk es a beleinkben oriasira no.

2022. aug. 10. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!