Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A barna cukor és a barna...

A barna cukor és a barna nádcukor ugyanaz?

Figyelt kérdés
A recept barna cukrot ír, de pennyben, sparban csak barna nádcukor van.
2023. febr. 28. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
2023. febr. 28. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Remek :/

Koszonom

2023. febr. 28. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:

A receptet nézve teljesen lényegtelen. Nyugodtan rakhatsz bele bármilyen cukrot, az nem befolyásolja az ízt/állagot/bármit. A cukor az cukor. Akkor is, ha hozzáadják a melaszt, akkor is ha nem... hóbort az egész különcködés.


Amúgy a sima barna cukor feltételezhetően helyi cukorrépából készült. Koronás vagy Diamant terméket érdemes választani. A Koronás gyár Kaposváron egy osztrák cég, ami a magyar termelők répáját dolgozza fel a helyi ellátás biztosításáért, az ország egyetlen cukorgyára. A Diamant azintén kaposvári, a Koronás által készített cukrot caomagolják, tehát ugyanaz gyakorlatilag, csak más néven.


Tehát az ő fehér cukrukat érdemes venni. A többi hülyeség és környezetkárosítás. Vagyis a barna cukor még okés lehet, csak nem igazán van jelentősége.


Nádcukrot pedig teljes mértékben kerülném. Ahogy neve is mutatja, cukornádból van. A lényege, hogy az EU úgy szeretne segíteni a különféle fejlődő országoknak (első sorban dél-amerikai beszerzésről van szó), hogy támogatja az európai gyártókat az európán kívüli nyers (félig feldolgozott) nádcukor behozatalát, amit aztán itt az EU-ban dolgoznak fel végleges termék formájában. Talán.cukorszirup formában érkezik be... nem tudom, régen foglalkoztam ilyennel. Íz és minőségre nincs különbség a répa cukorhoz képest, otthoni főzés teki tetében semmikéop sem, így totál környezetkárosítás a világ túlfeléről importált nád cukor, mikor helyben is előállítható a termék.

2023. márc. 1. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

De a linkelt leírás szerint nem ugyanaz az ízük.

A recept kimondottan sötétbarna cukrot írt (amerikai recept, alighanem ott nem kell boltról boltra járni barna cukorért, hanem még többféle is van belőle.) Végül vettünk nádcukrot. Számomra ez is tök más ízű, mint a fehér cukor, úgyhogy annyira mégsem mindegy. Hogy finom lesz-e a fahéjas csiga, az mondjárt kiderül.

2023. márc. 1. 08:16

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!