Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kint hagyhatom a zabtejet egy...

Kint hagyhatom a zabtejet egy éjszakára, úgy, hogy nem teszem a hűtőbe?

Figyelt kérdés

2023. jún. 11. 00:14
 1/6 anonim ***** válasza:
7%

Nem zabtej. A tej az emlős állatok emlőváladéka. A zab nem emlős, nincs emlője, nem váladékozik. Zabitalod van valószínűleg.


Hűtőből vetted ki a boltban? Nem valőszínű. Így annyira nem lehet romlandó. Bár valószínűleg rá van írva, hogy száraz hűvös helyen... tehát hűtőben kellene tárolni felbontás után.


Inkább azt mondanám, hogy ha reggel megiszod, akkor kint maradhat. Egy éjszaka alatt nem igazán lehet baja.

2023. jún. 11. 01:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Azért zabtej, mert a magyar nyelv is rövidíti a túl hosszú kifejezéseket (tejhelyettesítő). Számtalan olyan példa van, hogy a rövidítés akkor is bekerül a köznyelvbe, ha kétértelmű vagy egyenesen mást jelent. Megszokjuk idővel az új jelentésében is, innen lesznek a többjelentésű szavak. Fölösleges tehát ugrabugrálni, pontosan elég odatenni a zab előtagot ahhoz, hogy mindenki tudja, értse, miről (nem tehéntejről) van szó.

Kint lehet hagyni a zabitalt éjszakára, eleinte csak édesedik a tej, majd több nap, mire megromlik (nyilván tiszta esetben, azaz nem esett semmi a dobozba, meg pohárba töltve ittad, nem a dobozból).

2023. jún. 11. 03:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy éjszakától nem lesz baja (mondjuk nekem zabtejjel nincs tapasztalatom, de a mandulatej nem szokott megromlani)
2023. jún. 11. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyitől nem lesz baja,fogyaszd nyugodtan.
2023. jún. 11. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
66%
Inkább ne. Ha megis muszaj, onnan nagyon hamar idd meg
2023. jún. 13. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
#2 Vagyok, 10+ éve fogyasztjuk napi szinten a dobozos zabitalt. Ez alapján mondom, hogy simán kint hagyható normál szobahőmérsékleten, gyakran direkt hagyom kint, hogy ne legyen hűtőhideg, fogyasztáskor. Máskor azért hagyom kint, hogy édesedjen, mert ételbe használnám és így kiváltható vele a kristálycukor.
2023. jún. 15. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!