Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért lesz mindig vizes a...

Miért lesz mindig vizes a csöves kukorica, ha benne hagyom a zacskóban?

Figyelt kérdés

2023. júl. 22. 08:23
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Mert párolog ki belőle annyi nedvesség.
2023. júl. 22. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi, Első!

Igazából eddig én is eljutottam, kicsit tudományosabb megközelítésből várnék további válaszokat :)

Mármint hogy melyik tulajdonsága okozza ezt? Mert pl. az almában is van egy csomó nedvesség, mégsem fog tocsogni, ha egy éjszakára zacskóba teszem (hacsak meg nem rohad 😀).

2023. júl. 22. 08:49
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk az alma keményebb, mint a kukorica, azert
2023. júl. 22. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

Mert a kukoricát forrón, főzés után teszed a zacskóba. A magas hőmérséklet pedig igencsak megsokszorozza a párolgás intenzitását, nem is beszélve a főzés után a felületén maradó vízről. Nyilván te is voltál már egy párszor tanúja annak, amikor a frissen készült, forró ételek gőzölögnek. Na, ugyanez megtörténik a zacskóban is, csak abban meg ugye bent ragad az ételből/ételről ilyen módon távozó nedvesség.

Ha egy darab hideg, száraz kukoricát teszel zacskóba, pont ugyanúgy nem fog tocsogni tőle a zacskó, mint ha az almát tennéd bele. Ha meg más forró ételt teszel zacskóba, mondjuk egy frissen keszült kürtős kalácsot, az a zacsi is át fog ázni egy idő után.

2023. júl. 22. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

De én pont arra gondolok, mikor a még fővetlen kukoricát hagyom pár órára a zacskóban, mikor még rajta van a levele is (ami ráadásul néha már sárgul, tehát viszonylag száraz).


Az alma keményebb, mint a kukorica? Miért?

2023. júl. 22. 09:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Az alma keményebb, mint a kukorica? Miért?"


Mert így alakult ki? Plusz a kukorica ott vannak azok a pici kis szálak, nem tudom mi a neve, azoknak nagy a nedvessegtartalma

2023. júl. 22. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az almán van egy viaszos bevonat, és minimális a légcseréje.

A kukorica fosztása (vagy nevezik csuhénak is) egy élő, lélegző, világosban fotoszintetizáló levél gyakorlatilag, a tömegéhez képest igen nagy felülettel (több rétegű). Ebből adódóan, a zacskóban is próbál lélegezni, ami nagy vízveszteséggel jár. Ha te egy zacskót húzol a fejedre, a nyakadnál megkötve, az is bepárásodik, ugyanabból az okból. :)

2023. júl. 23. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, 7!

Pontosan ilyen tudományos megközelítésből vártam a választ! :)

2023. júl. 23. 19:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!