Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Zöldsegek között ekkora iz...

Zöldsegek között ekkora iz különbseg , mitol lehet?

Figyelt kérdés

Remelem rendesen megtudom fogalmazni a kerdesemet:

miert nem kepesek a multik jo izu zoldseget arulni.

Miben lenne nehezebb, miert kerulne többe jo izut termelni?


Ha az aldiban vagy tesco, spar tökmind1... veszek uborkat,paradicsomot stb

Teljesen mas az ize mint a nagyi kertjebol vagy piacon...


Miert van ez?

Tenyleg nem ertem.


nov. 16. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Üzletben fóliàs termèket veszel. Kènyszer èrett, műtràgyàzott zöldsègek. Kinèzetre szèpek. Ami a napon èrik be, teljesen màs , mint a nagyüzemi.
nov. 16. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Nem szabad kígyóuborkát venni, inkább kovászolni valót, vagy bármilyen más elérhetőt. Paradicsomot pedig évek óta nem vagyok hajlandó megvenni multinál. Konkrétan narancssárga ízetlen, szar. Veszem a drága koktélparadicsomot. Azt meg bírom enni.
nov. 16. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
A fö különbség, hogy otthon, a kertben meg tudod várni, mire teljesen megérik, az üzletekbe azonban nem tudják így szállítani, mert összetörne az egész, nem lehetne eladni. Ezért féléretten szedik, a szállítás során utóérik, de az íze nem lesz olyan, mint a szárán érettnek.
nov. 16. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Más fajta, más keresztezés. Nem az volt a cél, hogy finom legyen, hanem hogy jól kinéző és jól tárolható legyen.
nov. 16. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Mert üzemi...Ami rossz minőségű is! Hiába a Pici reklámozza a Pennyt milyen frisssss...Vagy bármilyen más árúház! Ugyan az mint a húsnál...

Háztáji, piaci mindig másabb!

Mivel nagy a kereslet nagy a kínálat is! A minőség rovására...

nov. 17. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Más a termőföld minősége is.Mas ízű lesz
nov. 17. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A nagyi kertjéből szezonjában eszed a termést. Tehát a paradicsomot akkor szedi le neked a Nagyid, amikor megérett. És a sok napfény, meg a nyári meleg, meg az eső vagy a locsolás miatt az összes íz és aroma-anyag kialakult benne.

A nagyáruházba szánt paradicsomot egész évben termesztik - télen fűtött fóliában. Féléretten leszedik, mikor még éppen rózsaszín, vagy narancsos. Úgyis a csomagolás és szállítás során még utó-érik és bepirul. Nos mivel ezekben nem tudtak olyan mértékig kialakulni a tövön az aromaanyagok, ezért jóval gyengébb az ízvilága. Persze ehhez direkt ilyen fajtákat is választanak a nagyáruházakat ellátó termelők.

Én ha egy megérett paradicsomot leveszek otthon a tőről és leteszem a konyhapultra, másnapra már megplöttyed. A boltok részére termesztettnek a leszedés után még egy egész hetet ki kell bírni. Ha nem többet...

nov. 17. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Most írtam egy részletes választ, 9-es:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__..

nov. 19. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!