Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Igaz, hogy ha felbontva...

Igaz, hogy ha felbontva hagyunk egy gyümölcskonzervet, akkor a leve elkezdi oldani a fémet?

Figyelt kérdés
Múltkor 2 nap után ettem meg egy ananászkonzervet, nem tűnt másnak az íze, mint közvetlenül felbontás után. Számomra azért nem stimmel a dolog, mert ha a lé oldaná a fémet, akkor felbontás előtt is oldaná. Levegő meg úgysem éri a felszín alatt felbontás után sem. Vagy valahol hibás a gondolatmenetem?
jan. 7. 19:16
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt ott van hiba a gondolatmetedben, hogy a kinyitott konzerv esetén a levegö foylamatosan bejut a lébe, ellentétben a lezárt állapottal.

Ez a figyelmeztetés igaz volt régebben, amikor a dobozok belsö felülete sima fém volt, ma nem az. Ugyanis a mai dobozok belsö felületén van egy bevonat, ami elzárja a tartalmat a fémtöl, ezért nem jön létre ez a reakció.

Ennek ellenére semmiböl sem tart áttenni egy kis tálba, akkor garantáltan nem válik ki semmi sem a dobozból, sem a bevonatból.

jan. 7. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
51%
Oxidálódik és átveszi a fém ízt.De rá is szokták írni hogy ne tárold benne.
jan. 8. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!