Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mégis, mit keres etil-alkohol...

Mégis, mit keres etil-alkohol a pizza tésztában?

Figyelt kérdés

Hát, ezen befostam XD XD XD

>>>>>>

[link]


febr. 12. 11:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Sok bolti pékáruban van alkohol, elviekben lassabban szárad ki tőle a tészta.
febr. 12. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Elég alap dolog, csak a Te műveletlenségedről árulkodik.
febr. 12. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem alap 2-es hazudik ! Alkohol az erjedés része mert a legócskbb lisztből az úgy nevezet 00-ás liszt van benne, ez a liszt már nem tudna hevítés hatására pirulni se .
febr. 12. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
96%
A 00-ás liszt az a pizzaliszt kódja és különösen erős lisztet jelent glutén szempontjából, hogy ablakosra (olyan vékonyra, hogy átlátni rajta) lehessen nyújtani gyúrás után. Az, hogy mit jelent a minőség egy liszt szempontjából az eléggé relatív, de az biztos, hogy a 00-ás liszt messze van az ócska liszt kategóriától, legalábbis, ha az ember nem omlós linzertésztát akar csinálni belőle.
febr. 12. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

Az etil-alkohol jelenléte az előre gyártott gluténmentes pizzákban valószínűleg azért lehet, mert egyes gyártók alkalmazzák a tészta feldolgozási folyamatában. Etil-alkoholt használnak például a tészta rugalmasságának és állagának javítására, valamint a tartósításra vagy más technológiai célokra.


Az etil-alkohol lehet olyan összetevő, amelyet a gyártók hozzáadnak a tészta kezelése során, például a formázás és a csomagolás folyamatában. Ez lehet azért, hogy megakadályozzák a tészta túlzott ragadását vagy deformálódását a feldolgozási folyamat során, vagy azért, hogy segítsenek a pizzák megfelelő állapotban tartásában, amíg azok eljutnak a fogyasztóhoz.

febr. 12. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

4-es részben igazad van, de sok dologban tévedsz.


A dupla nullás liszt valóban az egyik legjobb (legalábbis Olaszországban) pizzaliszt, ennek viszont nincs köze a gluténhez.

A 00 végső soron az ásványi anyag tartalommal van összefüggésben, a glutén meg fehérje.

Az, hogy történetesen egy olasz 00-ásban a glutén is sok, ettől független és inkább a búza termesztés körülményeiben kereshetők az okok.

Ezen kívül a linkelt pizzatészta pont glutén mentes, tehát okafogyott a válaszod.


Kérdező, sok helyen használják adalékanyagnak, másképp viselkedik tőle a tészta. Nincs jelentősége, 1 másodperc alatt elpárolog.


A 4-es viszont jól írja, alap esetben egy pizzatésztának erős glutén hálót kéne tartalmaznia, hogy kezelhető legyen, és legyen gázmegkötő képessége.

Egy gluténmentes pizza esetében, ami szembe megy a legelemibb pizzás tulajdonságokkal, gyakorlatilag a pizzatészta reciproka, nem meglepő, hogy tucatnyi furcsa dolgot fogsz találni a lisztben, amivel ehetővé próbálják tenni, vagy egyáltalán, legyártható tésztát tudnak készíteni.

febr. 12. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
Én jobban aggódnék a hidroxipropilmetil-cellulóz vagy a glükono-delta-lakton miatt. Egyébként sütés közben úgyis kimegy belőle az alkohol.
febr. 12. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

#7-es!

A glükono-delta-lakton természetes szerves vegyület. Teljesen biztonságos.


[link]


A hidroxipropilmetil-cellulóz egy sűrítőanyag, szintén veszélytelen.


Különben nem értelek, kérdező. Az élesztő használata során természetes erjedés történik, amelynek során a hozzáadott élesztő mikroorganizmusai (gombák) a tészta cukortartalmát alkohollá és szén-dioxiddá alakítják át. Az etil-alkohol egyike azoknak az alkoholoknak, amelyek az erjedés során keletkezhetnek.

Tehát bármilyen kelt tésztában megtalálható az etil-alkohol.

febr. 12. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
87%
Valószínű csak azért tűnik fel mert nem E betűvel jelölték pedig szinte élelmiszerben adalékanyag.
febr. 12. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Arról nincs semmi információ, hogy mégis mennyi az etil-alkohol tartalom, de minimális mértékben, teljesen természetes úton előfordul a kelt tésztákban.

A kulcs, az élesztő, a kovász, amiben egysejtű élesztőgombák dolgoznak, az erjedési folyamat során szén-dioxidot és alkoholt állítanak elő. Kenyértésztától senki nem rúgott még be, de laboratóriumban kimutatható belőle az alkohol.

febr. 12. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!