Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti hogyan szoktatok befozni a...

Ti hogyan szoktatok befozni a csemege kukoricat telire?

Figyelt kérdés

Eloszor csinaljuk, es joljonne par bevalt tipp..

esetleg ha szoktatok valamilyen kulonleges modon izesiteni azt is leirhatjatok :)

elore is koszi



2013. aug. 19. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Én - míg kicsik voltak a gyerekek - megfőztem a csöveket sós, édes -cukor mellett édesítő tablettát is tettem bele-vízben. Kihűtöttem, megtörölgettem és 2-3 darabot egy zacskóban lefagyasztottam. Ha eljött az ideje, forró vízbe tettem, s ha átmelegedett, elmajszolták. Nem pontosan olyan, mint a friss, de bevágták:) Morzsolt formájával nem is kísérleteztem, mert a zsengét nem lehet lemorzsolni.
2013. aug. 19. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
mi itthon epp ugy probaljuk, mivel mar levagtuk a csovekrol, eleg sikeresen, csak meg nem tudjuk pontosan hogyna is lenne jo elrakni
2013. aug. 19. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:

ha normálisan le tudtátok a csövekről szedni és nem zúztátok péppé, akkor frankón le lehet fagyasztani. mindig tálcán szétterítve csonttá fagyasztani, aztán zacskózni.

blansírozni sem kell, télen bármibe felhasználható. mexikóis kajákhoz, salátákba, rizshez stb.

vagy a másik, hogy megpárolva lehűtve fűszeres olajba kis üvegekbe eltenni. de ez sem jobb, mint a fagyasztott szerintem.

2013. aug. 19. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

mondjuk fagyasztani nem igazan szeretem a dolgokat, kiolvasztva mar nincs olyan ize, ezert inkabb befozni szeretnem, uvegbe.


Amugy igen, sikerult eleg jol levagni a szemeket.

2013. aug. 19. 11:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Hasonló képpen csinálom mint az első válaszoló:Egyébként én nem fagyasztok semmi élelmiszert mert nemszeretem de a kukoricán nemfogod érezni,hogy fagyasztva volt.
2013. aug. 19. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha veszünk konzervkukoricát, az főtt, és alig van rajta lé.Akkor eddig rendben van, hogy megfőzöd sós-cukros vízben, de lé nélkül nem lehet hosszadalmasan tárolni, az biztos. Tehát én azon forrón átszedném kis üvegekbe, tetejükre nátrium benzoátot tennék, és csavaros tetőt tennék rá- Száraz dunsztban hűteném ki. De ez tipp, mert sose csináltam. De a kukorica hamar romlik egyébként, felbuggyan, erjed, tehát nem biztos tipp:)
2013. aug. 19. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!