Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sima műbeles virsli hűtőben...

Sima műbeles virsli hűtőben meddig áll el?

Figyelt kérdés
virsli, szavatosság, jutalomfalat

2014. jún. 13. 07:28
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Nem sokáig, attól is függ, hogy mennyire friss, tedd a mélyhűtőbe.
2014. jún. 13. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem is tettem mélyhűtőbe. Hűtőben van. És igaziból az érdekel, hogy meddig áll el benne. Úgy értve, hogy valami megfogható időtartamra lennék kíváncsi, mert a "nem sokáig" az nagyon szubjektív.
2014. jún. 13. 07:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt 2 napot írnak, de vettem már pultnál olyat, ami másnapra nyálkás és büdös lett, azóta mélyhűtőbe teszem amit aznap nem használok el.

[link]

2014. jún. 13. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor mondok boltot, aztán eldöntöd.

Én rendszerint a Sparba veszek felvágottat, mert a saját termékeiket árulják, és szinte mindég elállnak 10 napot szó nélkül. A tapasztalatom szerint a kisboltosak 5-10 nap, másfajta max 5 nap. Ha nem sparban veszek, akkor csak előrecsomagoltat szoktam. Ezeknél (ha nem hagyod kint) a szavatossági dátum +akár eg hét is lehet. Ebben viszont már benne van a nyálkalemosós utolsó nap is.

Átlagban tehát 7-8 napot mondanék...

2014. jún. 13. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Ami a 2 napot illeti, én is használtam már 3-4 nap után virslit nagy sikerrel, semmi baja nem volt. 7-8 nap múlva nem, igaziból épp ezt szerettem volna megtudni, de abban mindenki megegyezett, hogy ha nem nyálkás, jó, ha nyálkás, akkor minimum gyanús, úgyhogy ez támpont lehet.
2014. jún. 13. 08:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az a titok, ami a szállítás és tárolás alatt zajlik. Az eredeti gyári csomag azért bírja jobban, mert értelemszerűen a termelésben nagy a tisztaság, rendszeres takarítás van -kell lennie-, ezért klasszisokkal kisebb a mikróbaveszély. Nem "fertőződik". A pultos árulásnál a szállításnál is kezdődhet a szennyezés, mert leggyakrabban csak sima ládákba teszik, amiben így érintkezik az áru a szabad levegővel, ami ugye nem csíramentes picit sem. Majd bekerül a belső raktárba, a boltban, ahol már így harmadszorra van megbolygatva az áru, majd kikerül a pultba (negyedik bolygatás), és a pultosok keze is gyakran csírás. Például szeletel előtte egy nemespenészes szalámit, vagy neajisten nyers csirkét bont... Figyelj arra, hogy külön kiszolgáló legyen a nyers és felvágott húsok közt, és tejtermékkel se direktben ne érintkezzen, vagy a kettő közt legyen kézmosó és szárító, vagy legalább egy eldobós papírtörlő. Ha eddig eljutott az áru, akkor már csak a tekintetet kell megfognia, ami legjobb esetben 1 nap, de tipikusan lecsókolbászoknál lehet 2-3 is. Ha ezeket is beleveszed a vásárlási paraméterekbe, lehet többet spórolsz, mintha a "piaci árusnál" veszed meg, mert jobban eláll. Ez a javaslatom. Remélem segítettem.
2014. jún. 13. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Ó, nagyon szépen köszönöm! Ez tetszett, érdekes volt.
2014. jún. 15. 19:07

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!