Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miután felbont az ember egy...

Miután felbont az ember egy pohár (például 20 %-os zsírtartalmú) tejfölt, a tejföl állaga tömör, savómentes. Amint kivesz belőle valamennyit az ember, azután belevesedik. Mi a magyarázat erre?

Figyelt kérdés

2014. júl. 1. 23:09
 1/4 anonim ***** válasza:
61%
Mert a bolti tejfölök nem tejfölök, hanem inkább aludttejhez hasonlók. Ezért a savó kiválik belőle. Házi tejfölnél vagy főzőtejszínnél viszont egységes állagú.
2014. júl. 2. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Amit írtál, azt nem vitatom.

Itt inkább a kérdés, amíg nem vesz ki az ember a poharas tejfölből, addig nem látszik a savó. Amint kivesz valaki a pohárból egy kanálnyi, vagy bármennyi mennyiséget, rögtön savót ereszt.

2014. júl. 2. 09:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor kibontod, levegő éri, ettől lehet. Próbáld ki, hogy csak kibontod és nem veszel ki belőle, akkor is?
2014. júl. 5. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Ki fogom próbálni.
2014. júl. 5. 18:36

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!