Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Folyton májkrémet kívánok. Ez...

Folyton májkrémet kívánok. Ez mitől van? Mivel helyettesíthető?

Figyelt kérdés
Négyéves korom óta eszem májkrémet, mert akkor még csak azt tudtam megenni a mandulaműtétem után, de azóta mindennap kell hogy egyek májast, mindegy milyen, mert ha pár nap kimarad már nagyon hiányzik, és egyszerűen muszáj ennem.
2014. aug. 30. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
A belekevert ízfokozóktól és a többi cucctól, amit tartalmaz. Próbáld egyszer elolvasni a májkonzervek összetételét.
2014. aug. 30. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen valószínűleg függő lettél. Hihetetlenül egészségtelen a májkrém, tele van nátrium-nitrittel, ami rontja a vörösvérsejt-működést. Azt meg ugye te sem hiszed, hogy létezik annyi máj, amennyiből ennyi májkrémet készítenek ?
2014. aug. 30. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

"csak azt tudtam megenni a mandulaműtétem után,"

Amit az első ír, igaz, de +: valószínű a műtét után gyöngéden ápoltak,és az a kedvesség, gyöngédség, figyelem HIÁNYZIK és ez tesz függővé. Összekapcsolódik a tudatalattidban a májkrémevés a kedvességgel - és ez okozza. Próbáld tudatosan visszaidézni azt a 4 éves eseményt, feldolgozni, és -szomorúan - tudomásul venni,hogy ez a kettő valójában NEM függ össze, csak (félig kábultan az érzéstelítőtől) a tudatalattid kapcsolta össze. És fokozatosan elmúlik a függőség, és nem kell állandóan azt enni.

2014. aug. 30. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Kérd meg anyukádat, vagy , ha más korosabb vagy te is meg tudod csinálni a házi májkémet.

Csirkemájból a leggyorsabb, de sertés, vagy fiatal vadmájból is nagyon finomat lehet, nagyon egyszerűen otthon készíteni.A marhamáj nagyon keserű, azt nem ajánlom.

Ha kéred, szívesen leírom, hogy én, hogyan készítem. 3-4 napig simán eláll a hűtőben, de fagyasztani is lehet, és, ha kell csak előző nap betesszük a sima hűtőbe és megint jó 3-4 napig.

2014. aug. 30. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:) 3-as,érdekes a feltételezés ilyesmire nem is gondoltam:O 4-es,igen kiváncsi lennék a készítési módra:)
2014. aug. 30. 20:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Oké, du. szívesen leírom, csak most el kell mennünk.

üdv:)

2014. aug. 31. 05:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, írom a házi májpástétomot, ahogy én szoktam :

Induljunk ki fél kiló csirkemájból, az a legegyszerűbb.

Fél kiló májhoz egy jó közepes finomra vágott hagymát dinsztelek zsiradékon. erre rá a máj, és fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára visszasütöm.Végén sóval, borssal, majorannával ízesítem.

Közben megfőzök 2-3 tojást keményre. a májat szafttal együtt ledarálom, utána tolom a keménytojásokat.

tejföllel lazítom krémesre, egy kis mustárt is teszek bele. A fűszerezés teljesen ízlés dolga, mi szeretjük fűszeresen.

Ha mondjuk vadmájból vagy sertésmájból készítem, akkor egy kis füstölt szalonnával kezdem, azon dinsztelem meg a hagymát.Persze a csirkemájat sem rontja el :)

Kellemesen pikánsnak kell lennie, puha kenyérrel vagy pirítóssal is nagyon finom.

Nem mellesleg az ember tudja, hogy mit tett bele, nincs semmi ízfokozó vagy egyéb huncutság benne.

3-4 napig eláll a sima hűtőben is, de fagyasztani is lehet.Normál hűtőben kiengedve, teljesen olyan, mint frissen.

Próbáld ki , megéri :)

üdv.

2014. aug. 31. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm ki fogom próbálni,nagyon jól és persze finoman hangzik:)
2014. aug. 31. 20:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!