Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik a legtökéletesebb máz...

Melyik a legtökéletesebb máz a mézeskalácsra?

Figyelt kérdés
Bonyolultabb mintákat terveztem, a kézügyességem megvan hozzá, de amit itthon csinálunk máz, az vagy túlságosan folyik és nem szárad meg rendesen egyszerűen, vagy egyszerűen nem lehet vele szépen dolgozni. Valaki segítene, aki gyakorlott ebben? :) Köszönöm előre is. 18/L

2014. nov. 9. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nem tudom ti milyen mázat használtok, én 1 tojás fehérjéhez kb. 300 gramm 2-szer szitált porcukrot és egy teáskanál citromlevet szoktam keverni, alacsony fokozaton kb. 10-15 percig. Sűrű, de folyós állagú lesz, nekem bevált.
2014. nov. 9. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva anya szokta keverni, én csak díszítem, szerintem hasonló "receptet" használ, de nekem ez túlságosan folyik illetve nem szárad rendes keményre, hanem napok múlva is elmázgálódik,ha hozzáérek és ragad.
2014. nov. 9. 14:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Speciel én az egyetlen, de elég sikeres alkalommal, amikor ilyet csináltam, visszaraktam a mézest a sütőbe mázzal együtt egy kis időre és szép maradt, kibírta az folpackba csomagolást és szállítást is :).

Tojásfehérjét amúgy sem akarok nyersen enni.

2014. nov. 9. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ez a sütőben hagyós nagyon jónak tűnik :)
2014. nov. 9. 20:23

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!