Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az a túró alapanyag?

Mi az a túró alapanyag?

Figyelt kérdés

2014. nov. 18. 07:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A túró az túró.
2014. nov. 18. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Írd ki rendesen, hogy mit akarsz kérdezni - esetleg linkeld be, hogy honnan szeded ezt a kifejezést, mert így nem sokat lehet kezdeni a kérdéseddel, érthetetlen.
2014. nov. 18. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha mondjuk egy recepthez írják mint alapanyag, akkor a túró a válasz.

Ha pedig a túró alapanyagára gondolsz, akkor a válasz a tej!

Így elég érthetetlen a kérdésed, de látod, igyekeztünk! :D

2014. nov. 18. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A megsavanyodott, összement tej is hasznosítható túró alapanyagként.
2014. nov. 18. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezt a kifejezést egy ismerősömtől hallottam, aki dolgozott egy tejüzemben. Ott keverték hozzá a kész túróhoz a túró alapanyag címkével ellátott valamit. Kinézetre hasonlított is rá, csak kicsit szürkébb volt. Valamint vödörbe lévő valamit morzsoltak hozzá a túróhoz. Azon is túró alapanyag címke volt.
2014. nov. 18. 23:19
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Manapság már az számít ritkaságnak, ha egy boltban kapható élelmiszer valóban az, ami évtizedekkel ezelőtt is volt.

A bolti tej tulajdonképpen tejporos víz, a sajtok között van sok olyan, amelyik tejet sem látott, növényi zsiradékból készítenek sajt, vaj, tejföl, tejszín utánzatokat.


Régen, amikor megfejték a teheneket, a sajtárban a tej tetején összegyűlt zsírréteg volt a tejszín, köpüléssel ebből készült a vaj, mellékterméke volt az író.

A tej zsírtartalma sokkal magasabb volt, mint a boltokból ismert tejporos vizeké.

A nyers tej szobahőmérsékleten megsavanyodott, de nem ment tönkre ez volt az aludttej.

Az aludttej tetején összegyűlt tejszín is megsavanyodott, ez a tejföl.

Az aludttejet lassú tűzön melegítve túró és savó képződött.


Az, hogy mit neveznek mostanság az áruház-láncokban túró alapanyagnak, nem tudom, nem is érdekel különösen.

A túra alapanyaga az aludttej, viszont az is tény, hogy a nyers tej az emberekre is veszélyes vírusokkal lehet fertőzött, kötelező a hőkezelése.

2014. nov. 25. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A tejfeldolgozóknál létezik olyan, hogy túró alapanyag- ami

még nem késztermék (nincs kiadagolva, csomagolva, kereskedelembe hozva )egymás között adják veszik, ha éppen valamilyen alapanyaghiányuk van. a túró rendkívül folyadékigényes, így előfordulhat, hogy olyan feldolgozó átvesz félkész alapanyagot, akinek kevés a tejfelvásárlása, illetve más terméket gyárt inkább belőle.

Régen ez a napnál is világosabb volt, hogy a tejipari vállalatok egymás között értékesítették az alapanyagot, sőt országos szinten koordinálva volt az alapanyag elosztás.

Tehát az ismerősöd jól láthatta a vödrös kiszerelésű alapanyag túrót.Nincs ebben semmi huncutság hidd el.

Aki pedig olyanokat állít, hogy a boltban tejporos-vizetett tejet árulnak, nagy butaságot ír, terjeszt.

A tejipar legköltségesebb folyamata a tej porítása,annak tárolása.

Kinek érné meg ? Épeszű embernek eszébe sem jut ilyen marhaság.

2014. nov. 25. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!