Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha felbontok egy üveg lekvárt,...

Ha felbontok egy üveg lekvárt, vissza lehet zárni úgy, hogy ne romoljon meg?

Figyelt kérdés

Van a szekrényembe rengeteg lekvár, mind házi és egyik sincs felcímkézve. Közöttük van olyan ami cukorbetegeknek való, és ajándékba szeretném adni. De hogyan tudnám eldönteni melyek azok? Nekem csak a kóstolás jut eszembe, de ahhoz ugyebár ki kell nyitni az üveget.

Nem lehet az üveg kinyitását valahogy úgy visszazárni, mint ha ki se lett volna nyitva? Valami "trükk" nincs rá??

Nem szeretném ha megromlanának...:(



2014. dec. 19. 07:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kinyitás után felforrósítod annyira, hogy lezárás után újra vákum legyen benne, akkor nem lesz semmi baja. De ehhez a lekvárnak forrnia kell az üvegben.
2014. dec. 19. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha veszel a patikában paraffinolajat és ráöntöd, hogy ellepje, akkor sem romlik meg. De ez egy kicsit kacifántos eljárás. És ha valaki megeszi, még hasmenést is kaphat tőle.
2014. dec. 19. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
27%
Egy rendes házilekvár évtizedekeig eláll minden praktika nélkül.
2014. dec. 19. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Felbontás után? évtizedekig??
2014. dec. 19. 09:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik hozzászóló nyilván végig sem olvasta a kérdést...
2014. dec. 19. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
a kóstolás hogy döntené el a kérdést?
2014. dec. 19. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

Nagyanyámnak 10 éves szilvalekvárjai voltak és még lezárva sem voltak,meg hűtőben sem.Kimertünk belőle egy tiszta kanállal, azt visszatenni nem lehetett, és ettük, majd visszatettük a csupor fedelét, viszont semmi nem hullhatott a csuporba, meg főzés közben az üstbe.

viszont ha megkóstolod, a nyoma ott marad, tehát jó ötlet a felmelegítés és új üveg.

2014. dec. 19. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Végül kóstolással döntöttem el. (aki kérdezte hogy mégis hogyan elárulom : mivel diabetikus a gyümölcscukron kívül nem tartalmaz pluszban hozzáadott cukrot így elég savanyú.) Felbontás után felforraltam, és úgy zártam vissza.
2014. dec. 21. 10:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Jól tetted!

Remélem, örülni fog neki.

2014. dec. 21. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!