Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Megromlik az étel ha langyosan...

Megromlik az étel ha langyosan/melegen teszem a hűtőbe?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 9. 23:03
 1/8 anonim ***** válasza:
14%
Úgy tudom igen,én mindig úgy rakom be ha már kihűlt.
2015. ápr. 9. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
92%
Nem az ételnek lesz baja, hanem a hűtőnek. Egyrészt mert lecsapódik a meleg miatt a pára, ami miatt belül egy csomó víz lesz, másrészt pedig jelentősen felmelegíti a hűtő belső hőmérsékletét, és durván dolgoznia kell majd a hűtőnek. Az ételnek nem lesz baja. Ha télen kirakod a hidegbe, akkor se lesz semmi baja, csak gyorsan fog lehűlni. Az ízéből viszont veszíthet.
2015. ápr. 9. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
12%
Komoly esély van rá, hogy a gyorsan létrejövő kéreg alatt - ételfajtától függően - akár botulin is keletkezhet. Ez biztos halált okoz, de nem kellemeset.
2015. ápr. 10. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Nem lesz baja, amennyiben nem borítod be! Ez esetben ugyanis a lehűlés során távozó hő, pára, el tud távozni belőle!!!


Az más dolog, hogy valóban felmelegíti a hűtő légterét, tehát a hűtő nem fogja ezt szeretni. 1-2 alkalommal még elmegy, de ha rendszeresen így teszel, szerintem hamarabb előjön valami gond-baj vele.

2015. ápr. 10. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
89%

Nem az ételnek lesz baja, hanem a hűtő nem szereti!

1.: A botulin nem keletkezik, hanem baktériumok állítják elő;

[link]

2.: a hűtő belső hőmérséklete emelkedik, ami a villamos fogyasztást növeli;

3.: a pára lecsapódik, ami jobb esetben vízként távozik, rosszabb esetben a hűtő belsejébe felfagy, ami a hatásfokot csökkenti (lassabban hűl le a beltér, többet fogyaszt a hűtő)

.

Mindezeket figyelembe véve, szobahőmérsékletnél melegebb ételt nem ajánlatos a hűtőbe tenni.

2015. ápr. 10. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
95%
Semmi baja nem lesz, csak megdolgoztatja a hűtőt. Ettől még ha este főzöl és nem akarsz órákat várni, amíg kihűl, nyugodtan tedd az ételt a hűtőbe.
2015. ápr. 10. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz baja, de jobb azért nem túl melegen betenni, az okokat nem írom le, ott vannak, az 5-ös válaszban.
2015. ápr. 10. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
48%

Semmi baja sem lesz, még a hűtőknek sem! Főleg ha nofrost-os, ami a hideg levegőt keringeti. Ez a régi intelem a nagyszülők idejéből való, a fridzsiderek korából, amikor (még a hatvanas években is) még minden reggel jött a jeges, aki hozta a jégtömböket, amit szépen beraktak a frigóba, és egy napra elvolt.


Ha abba beraktál egy forró kaját, nyilván nem tett jót a jégnek.


A mai hűtök ezt minden károsodás nélkül elviselik, erre vannak tervezve. Sőt, sok olyan pontja van a világnak, ahol a bacik, kórokozók miatt semmilyen romlandó/nem romlandó ételt nem szabad órákra kint hagyni, ezért melegen hűteni kell! Ez etty forró nyári napon nálunk is indokolt.

2018. aug. 23. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!