Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az étkezési citromsav mérgező?...

Az étkezési citromsav mérgező? Lehet vele ízesíteni ételt?

Figyelt kérdés

2015. jún. 23. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Nem mérgező, és lehet.
2015. jún. 23. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Talán nem véletlenül van benne a nevében az ÉTKEZÉSI szó. Túladagolva minden anyag veszélyes. A konyhasó is. Az oxigén is.
2015. jún. 23. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
A citromsav azért került rossz hírbe, mert szerepel az úgynevezett Krebs-ciklusban. Ez egy olyan folyamat, ami az ember sejtjeiben játszódik le, Krebs pedig egy német biológus. Csakhogy a neve rákot jelent, és valaki ezt úgy interpretálta, hogy a citromsav rákot okoz. Ráadásul még E-száma is van (330). Nem csak adalékanyag, a citrusfélékben természetes módon is előfordul.
2015. jún. 23. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Őszintén remélem, hogy a citrátkört még mindig Szent-Györgyi-Krebs-ciklusként tanítják, legalább a magyar orvosi egyetemeken:-)
2015. jún. 23. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A citromsav adja a citrom lényegét.

Szerinted mérgező a citrom?

Na ugye.

2015. jún. 23. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 MARKÓ KRISZTINA válasza:
Sok menyiségben elég súlyos
2015. dec. 5. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!