Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért szakad szét a kelt...

Miért szakad szét a kelt tésztám, kelés és sülés közben?

Figyelt kérdés
Valamiért nem nyúlik a tésztám, hanem szakad. Pedig mindent úgy csináltam, ahogyan a recept írta. (Máskor is dagasztottam már és sikerült)

2015. dec. 23. 12:20
 1/7 Ügyet Lenke ***** válasza:
recept...?
2015. dec. 23. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Beigli: (újságból vett recept, 20 éves vagyok, még sosem sütöttem, szóval betartottam a leírtakat). 1kg liszt. 20 dkg vaj, 20 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 2 élesztő, 1 tojás sárgája, 2 dl tej, egy kis tejföl. Megdagadt szépen 2x akkorára.
2015. dec. 23. 14:32
 3/7 Ügyet Lenke ***** válasza:
nem jövök rá mitől lehet, de az biztos, hogy az élesztő az sok egy kiló liszthez...a végeredmény milyen lett...?
2015. dec. 23. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Már készen van, hát érdekes.. mikor először megdagadt nagyon keménynek éreztem a tésztáját, ezért tettem hozzá egy kis tejfölt, aztán visszatettem had dagadjon még egy picit. Aztán jónak tűnt. Viszont most hogy kész lett, ízre nagyon finom, de olyan mintha nyers lenne a tésztája. Az viszont kizárt, mert a sütőnk jól süt (sütöttem már vele), a teteje nagyon szép barna. Valami lehetett a tésztával..
2015. dec. 23. 14:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Hány fokon, vagy milyen fokozaton sütöd?

Én maximum hármason szoktam a bejglit és úgy megszurkálom pár helyen hurkapálcával úgy, hogy a tetejétől az aljáig átérje. Túl lágyra sem szoktam a tésztát gyúrni. A tölteléknek sem szabad túl lágynak lennie. Hűvös helyen kell lassan keleszteni.

Ha már egyszer megkelt, semmit nem gyúrok hozzá.

2015. dec. 23. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
én is közepes fokon sütöttem, és én villával szurkáltam meg, teljesen az aljáig
2015. dec. 23. 16:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy kiló liszthez 5dkg friss élesztő kell. Ezek szerint te 10-et tettél bele? Lehet ettől a túl élsztős íztől volt "nyers ízű" a végén.
2018. máj. 20. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!