Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit jelent a sertésfehérje a...

Mit jelent a sertésfehérje a szalonnák, felvágottak összetevőinél?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm!

2016. ápr. 8. 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen: szalonna, kövérje, mócsingja, zsírja... úgy beledarálva ahogy jön...
2016. ápr. 8. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
22%
Felénk nem darálják a szalonnát, de hát ahány ház...
2016. ápr. 8. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
41%

az MSM (mechanically separated meat- mechanikusan szeparált hús) egy igen finom megnevezése. nem hangzik annyira durván, és esetleg azokat is megtéveszti (vagy elsiklanak felette) akik ismerik az MSM-t. és hogy miért undorító, és jobb elkerülni az ilyennel dúsított húsipari termékeket?


úgy készül, hogy a vágóhíd szalagján csontozás után megmaradt, nem hófehér, hanem nagyon kevés húscafatot és porcogót tartalmazó csontokról már sehogyan le nem szedhető hús-, ín- és porcogódarabokat választják szét egymástól. először a tetemeket/maradványokat szőröstül-bőröstül (szőröstül-bőröstül! szó szerint!) bedobják egy szép nagy, úgynevezett európai értelemben vett szeparátorba, ahol először az egészet összezúzzák, majd a krémesre dolgozott pépet egy hengerpalást szűrőjén átpréselik. gondolj az otthon használt kézi meghajtású paradicsompasszírozóra: ahogy annak a lyukain szépen csorog kifele az eltevésre szánt paradicsomsűrítmény, úgy csöpög kifele a hatalmas szeparátorok hengereiből az állatsűrítmény.


élelmiszerbiztonsági és egészségügyi kockázatot jelent, hogy ezek a húsok általában igen erősen fertőzöttek e. colival, szalmonellával (ugyanis gyakran időbe telik, míg összegyűlik egy adag szeparálni való hús, tehát fogalmazzunk úgy, hogy nem friss az alapanyag egy része, ami a szeparátorba kerül). a másik probléma a nyolcvanas években, a kergemarhakór-hisztéria idején jelentkezett: mivel a mechanikusan szeparált trutyiba a hús, zsír, inak és ízületi folyadék mellett gerinc- és csontvelő is belekerülhet, az 1986-os kergemarha-járvány után Nagy-Britanniában némileg szigorítottak az MSM előállítási szabályokon. (ekkor kellett kivenni az MSM köréből a marhát.)


különbség van a „gépi csontozású” és a „mechanikusan szeparált hús” között. a gépi csontozású „olyan termék, amelyet fogyasztásra feltétel nélkül alkalmasnak minősített baromfiból, vágóállatból vagy ezek részeiről mechanikai eszközökkel úgy nyernek, hogy az izomszerkezet nem sérül vagy módosul, a darált húséra jellemző marad. Szemcsemérete minimum 3 mm.

2016. ápr. 8. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

1-es vagyok

Mi sem daráljuk le a szalonnát, de nem is érezzük szükségét annak, hogy a házi készítésű kolbász mellé "összetevők" felsorolást cetlizzünk.

Ez egy vágóhídi feldolgozás során készült termékeknél található!!! És ott sok minden előfordul, ami a házi készítésnél eszünkbe sem jutna!

2016. ápr. 9. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!