Közvélemény-kutatás: kifli vagy zsemle?
A családdal 'vitázunk' épp arról, hogy a zsemle, vagy a kifli a finomabb. :)
Tudom, vicces egy kérdés, de teljesen komolyan gondolom! :D
Nem a finomság érdekel (jó, rossz azért ne legyen), a kiflinek jobb az alakja és van két csücske :D Szendvicset úgyse csinálok sosem (jó, alapból glutént sem eszem, de ez mindegy most). De csak a hegyes csücskű ropogósakat szeretem. Mndjuk megszáradva mind ropogós, az is jó, már ha olyan minőségű, hogy képes megszáradni úgy, hogy nem lesz penészes vagy rossz ízű, nem vagyok képben a mai péksütikkel, s tuti nem egyformák.
Ha tényleg az ízt nézzük, akkor sem ezen múlik. Millióféle zsemle van, s gondolom, a kiflik is különböznek. Ahogy az emberek ízlése is. Nekem a fehérlisztes nem annyira ízlik.
Az a baj, hogy a mai kiflik és zsemlék vackok. Felfújt izék, nem rendes tészta...
25 éve még igazi pékáru volt jellemző... Akkor mindkettőt imádtam, nem tudnék választani közüllük, épp mihez van kedvem... De a mostaniak nem jók.
Régen lehetett olyan kiflit kapni, ami "kitekerhető" volt... Leettem a csücsköket, aztán a külsőt, és mindig a belét hagytam a végire.
A zsemlét is körbe rágtam, leettem a tetejét, alját, majd a belét végül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!