Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Penészedő házi felvágott?...

Penészedő házi felvágott? Hogyan tároljam?

Figyelt kérdés

Tartósítószermentes, tehát egyszerű sózással, füstöléssel készült szalonnát, sonkát, kolbászt szoktam vásárolni.

Mivel máshol nem tudom sajnos tartani, a hűtőbe teszem, tárolódobozokban.

Még így is igencsak hamar megpenészednek, egyedül a füstölt kolbászok érzik jól magukat.

Már tanácstalan vagyok, valahogy be tudom úgy tenni a hűtőbe, hogy teljesen el legyen zárva a nedvességtől?

Esetleg ha szódabikarbónát teszek az edénybe?


2016. aug. 10. 20:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Épp az a baj. hoyg bedobozolod, azért penészedik meg.
2016. aug. 10. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
100%

vagy olyan doboz amiből ki lehet szívni a levegőt.

vagy sima papírba, amibe adják. persze a nejlon részt le kell szedni belülről.

2016. aug. 10. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Sajnos a saját papír nem vált be, ugyanígy penészedett, kezdetben úgy próbáltam tárolni.

Utána fogok nézni az említett dobozoknak, mert azért elég drága mulatság kihajítani a felvágott felét :(

2016. aug. 10. 22:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a melegben csak annyi felvágottat szabad vásárolni, amennyi 1-2 nap alatt elfogy.

Elvileg a szalonna ha normálisan van elkészítve, nem penészedhetne meg. Régen is sózással és füstöléssel tartósítottak, amikor nem volt hűtőszekrény, csak a kút, vagy a verem.

A szalonnát és a kolbászt ne tedd légmentesen záródó dobozba, mert nem szellőzik, emiatt penészedhet meg.

2016. aug. 10. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Én bedörzsölöm sóval/nem jódozott/ , és zsirpapírba teszem.

A só tartósít, a zsirpapírban szellőzik.

2016. aug. 10. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám és anyukám jópár éves tapasztalatával élve, papírba kell tenni/tekerni. Nekem a sima konyhai papírtörlő is bevált :) Dobozba semmiképp, csak ha erre való, de ezt írták már. Szellőznie kell, és minél kevesebb nedvességnek kitenni, ez a fontos. A szódabikarbóna jó ötlet, csak ne a dobozba (az amúgy is felejtős) hanem a hűtőbe, kis tálban mondjuk.
2016. aug. 11. 06:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod, szalonna, sonka, kolbász. Én, hosszú évekig vágtam, de a felsoroltak, soha nem voltak hűtőben. Jól van készítve, szellős, napmentes helyre akasztva tároltam és tárolom. Sokáig tárolod, max avasodik. A felvágott alatt nem tudom mit értesz.
2016. aug. 11. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Akkor újra megpróbálom a papírt, csak kiteszem a szódabikarbónát a hűtőbe, hátha.

Kicsi albérletben élünk, két macskával, kamra nincsen. Még az alapvető élelmiszerek tárolása miatt is fő a fejem, ezeket sehova nem tudom kiakasztani sajnos, pedig valóban az lenne a legjobb.

Igaz, nem felvágott, csak kényelmes pestiként egyszerűbb így illetni őket :D

2016. aug. 11. 11:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha lazán sütőpapírba teszed, az is jó megoldás. Nem lesz penészes. A bolti csomagoló papírok, mind vacakok, egy nap után nyálkásodik bennük minden.

A zsírpapír is jó megoldás (ahol lehet kapni ), a zsírt nem ereszti át, de a párát sem, így nem tud penészedni a benne lévő élelmiszer.

A szódabikarbóna szagtalanításra jó.

2016. aug. 11. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
Én a kolbászt a konyhában fellógatom. Füstölt szalonnát is.
2016. aug. 11. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!