Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egy étteremben hány dkg egy...

Lucyee kérdése:

Egy étteremben hány dkg egy adag hús?

Figyelt kérdés
állítólag 16-18 dkg között lehet, viszont én találtam egy receptet ahol 10 főre 7.5 kg húst ír. Ez így akkor sehogy sem jó. Akkor az a helyes amit én írtam 2.5 kg (10 főre) vagy 7.5 kg kellene?

2016. okt. 14. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Mit takar az adag hús? Arra gondolsz, egy átlagos fogásban mennyi a hús? Ha igen az étel és étterem függő.
2016. okt. 14. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Úgy értem állítólag emészthetőség vagy nem tudom mi miatt meg van szabva hogy 16-18 dkg között kell lennie egy adag húsnak.

A 75 dkg nekem soknak tűnik 1 főre

2016. okt. 14. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

75 deka sok is, de étvágy függő, kinek mennyi kell. Meg persze a hústól is függ. 16-18 deka eléggé kis adag egyébként. Mondjuk két személyes spagettin feltétnek elég, de akkor a tésztával laksz jól, nem a hússal.


Vannak éttermek, ahol különféle adagok vannak, főleg steakhouse-ok. A T-Bone pl. mindig nagyobb mint a tenderloin, de persze lehet kérni kilós húst is.


Csontos húsnál többet kell számolni. Sertés oldalasból szerintem simán számolhatsz egy főre minimum 40 dekát, a csont miatt, de nem lepne meg, ha valaki fél kilót simán bepuszilna. Csirkecombból 25-30 dekás comb is elfogy egy embernél, jobb étvágyúnál több is. Egy szárazabb halból 30-40 deka simán lecsúszik egy felnőttnél, kamasznál fél kiló is.

2016. okt. 14. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

75 deka hús egy főre rengeteg. Egy jó étvágyú, növésben lévő, aktívan sportoló kamasz, vagy egy nehéz fizikai munkát végző felnőtt férfi is maximum fél kiló húst eszik meg egyszerre.

Közétkeztetési norma 12 deka, étteremben változó, lehet ennél több is. Egy 10 fős társaságnál érdemes ráhagyással dolgozni, mindig van egy-két nagyobb étkű, aki kétszer is szed, de én ilyenkor nem a hús mennyiségét szoktam növelni, hanem az adagot, azaz 10 főre 12-14 adagot készítek.

2016. okt. 14. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A 75 dkg sok, de gondolom, NEM hivatalos recept volt, ahol ezt találtad, hanem valakinek az otthoni ötlete.


Sokan MO-on azt hiszik, az a jó étkezés, ahol pukkadásig tömik magukat hússal - és ezek azok, akik ilyen mennyiségeket számolnak. Meg könnyen lehet, hogy a 10 személyre fözött adag maradékát utána még két-három napig eszi a társaság, csak ezt nem vette figyelembe az illetö a mennyiségek megadásánál.

2016. okt. 14. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Tuti erősen változó ez. Egyes éttermekben pici az adag, másutt hatalmas...

75 dkg még nekem is sok lett volna egyszerre anno, amikor még ettem húst (zsírosat vagy legalább zsírosan elkészítve, ha pl. csirkecomb), nekem fél kiló volt a normál s egyben minimális adagom (igaz, ritkán ettem húst, de akkor már sokat). Eleve keveseknek kell egy napra annyi fehérje, sokaknak ez duplája a szükségesnek...

A 16-18 dkg van, akinek megfelel s nem mindegy, hogy zsíros ízes sonka, amit azért nem olyan mennyiségben s gyorsan eszik az ember, mint halat vagy nyulat vagy csirkét. Bár van, aki az utóbbiakat is kis mennyiségben eszi.

S ott a köret. Zöldség mellé több kalória kell, mint sült krumpli vagy rizs mellé... S ha van előétel, leves, desszert, az is más... Komplikált ez.

2016. okt. 14. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!