Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A felbontott ketchup, mustár...

A felbontott ketchup, mustár meg tud romlani hűtés nélkül?

Figyelt kérdés

Sima univeres tubusos mustárt és ketchupot kint felejtettem az asztalon 1 héttel ezelőtt, elutaztam, és ma, mikor hazaértem észrevettem, hogy ezek végig itt voltak.


Azt tudom, hogy a boltok polcain is hűtés nélkül vannak, de azok ugye le vannak zárva egy kis fehér, kerek izével, amit letépek, ha felbontom. Az védi is őket valamitől vagy csak megakadályozza, hogy véletlenül kifollyon? (és ha már itt tartunk, azt a szót, hogy 'kifollyon' miért húzza alá piros hullámvonallal? miért helytelen így? :/ )


Szóval felbontás után hűtőben kell tárolni őket, különben megromlanak?



2016. nov. 5. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

A folyik ly-nal írandó, a felszólító mód jele pedig a j. Úgy írjuk: folyjon.

Amúgy nem lesz semmi bajuk.

2016. nov. 5. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
36%
Igen, hűtőben, megromolhattak, különösen a ketchup.
2016. nov. 5. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Mi sosem tartjuk hütöben, és még véletlen sem romlanak meg.
2016. nov. 5. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
De megromlanak, rájuk is van írva, hogy "felbontás után hűtve tárolandó".
2016. nov. 5. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Nem.
2016. nov. 5. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
72%

Kint vannak a konyhapulton, hetek is eltelnek, mire kifogy, soha semmi bajuk eddig nem volt, és nekünk sem.

A helyesírást pedig már kifejtette az egyik válaszoló, tehát helyesen "folyjon".

2016. nov. 5. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
92%
Hivatalosan hűteni kellene őket, de anyámék rendszeresen a szekrényben, spájzban, asztalon hagyják, soha senkinek semmilyen baja nem lett tőlük, és az ízük sem volt rossz. A majonézzel már óvatosabb lennék, de az is volt már kinn felejtve.
2016. nov. 6. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A mustár nem hiszem, de ketchuppal márt jártam pórul. Egy kis üveges egyszer szépen beindult. Flakonossal még nem jártam így, nem tudom mi lehet köztük a különbség.
2016. nov. 7. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Ketchup, mustár, majonéz, üveges salátaöntet - mind megromolhat. Miután felnyitjuk, és levesszük a zárófóliát, levegővel érintkezik, amiben spórák vannak. Ezek elekzdenek szaporodni, és ez okozza a romlásukat. Nyilván hűtés alatt sokkal lasabb ez a folyamat, mint szobahőmérsékleten + számit, h. milyen gyakran van használva.

Én vendégségben már 'ettem' romlott ketchupot és majonézt olyan családnál vendégségben, akik nem igazán fogyasztották ezeket (csak a 'vendégek kedvéért' tartották, ill. az asztalon tárolták őket).

A múlt hónapban a SPAR-ban vettem 'leakciózott' közeli lejáratú, természetesen bontatlan majonézt. Már meg volt avasodva...

2017. jan. 6. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!