Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit kezdjek egy csomó nyers...

Mit kezdjek egy csomó nyers libahússal (kb.4-5 kg)?

Figyelt kérdés

Vásároltam két mirelit libát (majdnem 8 kiló volt a kettő együtt). Vendégeim jönnek ma estére és megsütöm nekik a combokat, a mellehúsát és a májat. (Így is sokkal olcsóbban kijöttem, mintha külön vásároltam volna libacombot meg mellet.) Az ám, de marad egy csomó egyéb rész, amit nem fagyaszthatok vissza! Hétvégén jó lenne levesnek, ám addig meg nem áll el a hús a hűtőben.


Szerintetek az működne, ha egy kis sós, leveszöldséges vízben megfőzném a libahúst, mintha levesnek készülne, aztán kiszedném a húst akkor, amikor már majdnem puha? Ekkor leszedném a nagyobb húsdarabokat, félretenném a zúzával és a szívvel együtt, leszűrném a levest, visszatenném a húsdarabokat és viszonylag lassan elkezdeném főzni. Így a lé besűrűsödne, a hús vajpuhára puhulna. Addig főzném, amíg alig marad lé. Aztán ezt a lötyit betenném a hűtőbe és kikocsonyásodna (no meg a felesleges zsírt is le tudnám szedni hidegen róla).


Elvileg a kocsonya is eláll kb. egy hétig a hűtőben és ez a vastag cucc konzerválja a húst.


Aztán szombaton vagy vasárnap felhígítanám és lassan főznék benne leveszöldségeket.


2018. febr. 21. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
Ami kimarad csinálj mézes mustáros zöldséges liba kását. azt lefagyaszthatod simán
2018. febr. 21. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Ami megmaradt a libából azt holnap főzd meg (ha ma már nincs időd) és fagyaszd le.
2018. febr. 21. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
43%

Nyugodtan tedd vissza a fagyóba, kutyabaja nem lesz.

Gyakorlatilag 2 napra teszed be nem hónapokra és nem kezdett el romlani.

Amit a hentesnél veszel húst, lehet, hogy fagyasztott volt de nem tudod és simán lefagyasztod, mégis élsz, mint itt mindannyian.

2018. febr. 21. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Nyugodtan megfőzheted készre a levest, utána külön leszűrve a levét, külön a húst lefagyaszthatod. Annyi, hogy ezt már csak egyszer melegítsd fel, ami nem fogy el, azt már nem tálalnám fel újra. Ha sok, egy részéből csinálhatsz kocsonyát, vagy ludaskását a húsból, esetleg töltött libanyakat, ha úgy bontották, hogy hagytak rajta elég nyakat. Hidegen is, melegen is nagyon finom.
2018. febr. 21. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Nyugodtan főzd meg a levest teljesen készre. Én mindig így csinálom, Minden levesnek való nyesedéket, csontot,húst összegyűjtök, ha nincs ilyen, akkor veszek egy tyúkot, és vagy 7 liter leveset főzök egyszerre, szép lassan, 4-6 órán át, aztán ha kész, leszűröm, a benne lévőket porciózom, és rámerem a kiszámolt merőkanálnyi kész levest.(fejenként 2-3 merőkanállal számolok)Be a fagyasztóba, amikor kell, csak kiveszem és felmelegítem fél óra alatt. A franc , aki minden húsleves evéskor órákat főzögeti a lét, sokkal takarékosabb, és könnyebb így. Úgyhogy főzd meg nyugodtan, meglásd, annyira megtetszik az előre főzés, hogy máskor is így fogod csinálni.
2018. febr. 21. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
62%
Ha készre főzöd és lefagyasztod, a zöldségektől elbúcsúzhatsz, mert undorító állagúak lesznek a fagyasztástól.
2018. febr. 21. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a zöldségeket nem kell lefagyasztani, azt frissen főzve meg kell enni,(főleg a répát..hmmm)A husit és a lét kell fagyasztani, és ha zöldséget is szeretnél majd enni hozzá, akkor frissen, kis vegetás vízben főzz hozzá keveset-vagy sokat.
2018. febr. 22. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!