Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miből és hogy készül a mustár?

Miből és hogy készül a mustár?

Figyelt kérdés
Úgy sejtem, hogy valami növényből, de milyenből? Még életemben nem láttam mustár növényt, és nem is ismerek olyan embert, aki igen. Ezt valami zárt helyeken termesztik? Viccesnek hangzik a kérdés, de komolyan érdekel.

2018. márc. 6. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:
2018. márc. 6. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
2018. márc. 6. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Király, most már ezt is tudom! Köszönöm, ment 1-1 zöld mancs!
2018. márc. 6. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Íme a mustár, még növényként:

[link]

2018. márc. 6. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

a mustár növény(nem a mag)az egyik legkiválóbb komposztanyag, talajtakaró is.


azt mondják az angolok, hogy Isten előbb feltalálta a mustárt, aztán súgta meg az embernek, hogy is készítsen virslit.

2018. márc. 6. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
76%
Olyan embert sem ismersz, aki a Google-ről hallott volna?
2018. márc. 6. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
83%

Mustár készítése házilag


Hozzávalók


25 dkg mustármag

2,5 dl víz

2,5 dl fehérborecet

16 dkg barna cukor vagy nyírfacukor

1 evőkanál só


A mustármagot porrá őröljük, ezt végezhetjük mozsárban vagy kávédarálóval. Az utóbbi jóval kevesebb időt vesz igénybe. A port üvegtálba öntjük (ez fontos, mert a fémet kikezdheti a mustár!), hozzáadjuk a vizet, a fehérborecetet, a cukrot és a sót. Jól elkeverjük, majd egy éjszakán keresztül lefedés nélkül állni hagyjuk.

A por felszívja a folyadékot és tömény, mégis krémszerű masszát kapunk. Ez a mustáralap. Kezdetben szinte ehetetlenül csípős, de idővel tompul az erőssége.

A különféle ízesítési ötleteknél a plusz hozzávalót, illetve hozzávalókat keverjük a mustáralaphoz. Tisztára mosott, csírátlanított üvegekbe töltve a hűtőben tároljuk. Felhasználás előtt érdemes megkeverni. Ízesítésére bármit használhatunk, amit szeretünk.

Tormás mustar

-mustáralap

-2-3 evőkanál reszelt torma


Mézes mustár

-mustáralap

-1 dl méz


Magos mustár

-mustáralap

-2-3 evőkanálnyi nagyobb darabokra zúzott mustármag

2018. márc. 6. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!