Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kerül kétszer annyiba...

Miért kerül kétszer annyiba az ízfokozó mentes leveskocka?

Figyelt kérdés

Elég sok leveskockát használunk, jobb ízű tőle a leves, a főzelék is. Viszont amióta gyerekeink vannak, szeretnénk minél egészségesebben főzni, főként az ízfokozóktól, színezékektől, tartósítószerektől és pálmazsírtól megszabadulni.

Néztem ízfokozómentes, zöldségekből álló leveskockát, de ledöbbentem, kétszer, háromszor annyiba kerül, mint egy knorr, vagy maggi. Miért??

Miért nem egyszerűbb és olcsóbb egy gyártónak egészségeset készíteni csupán zöldségekből? Megéri venni tonnaszámra az adalékanyagokat, ízfokozókat??



2018. máj. 30. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Olyan ez, mint a bio zöldség, gyümölcs. Nem jobb, de extra igényt elégít ki. Azért pedig fizetni kell!
2018. máj. 30. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerűen ha nem érné meg nem csinálná. Egyébként meg nem a mennyiség a lényeg, főleg ízfokozónál, vegyük például, hogy 5 gramm zöldségből és 1 gramm ízfokozóból olyan kockát állít elő ami 2 liter leves megízesítéséhez elegendő, míg 10 gramm zöldségből olyat tud ami 1 liter leveshez elegendő, akkor hiába drágább az ízfokozó mégis megéri neki. Egyébként az se biztos, hogy drágább, pontos árat nem tudok, de nem romlik meg, könnyű szállítani, nem kell hűteni, vagy fűteni, óvni a baktériumoktól, a minősége nem változik idővel, tehát logisztikai szempontból biztos, hogy jóval olcsóbb a zöldségeknél.
2018. máj. 30. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

Nyilván megéri neki. Fogalmam sincs, mi mennyibe keróül a gyártónak, de hogy alapvetően nem a bekerülési költség határozza meg a leveskocka árát, abban eléggé biztos vagyok. Keresik, megveszik drágábban is...


Engem szerencsére nem zavar, sosem használok leveskockát, bőven elég a zsír, fűszer és zöldség. Ifjan még leveskockáztam, néha lustasából jó volt, de annak azért nem olyan íze van, mint egy rendes ételnek :)

2018. máj. 30. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én csináltam házi ételízesítőt. Neten van egy csomó recept, én többet ötvözve készítettem el a sajátomat.

Bevásároltam mindenféle leveszöldséget, megpucoltam, gyümölcscentrifugával ledaráltam (robotgéppel/darálóval is lehet, de a centrifuga azért jobb, mert eleve külön gyűjtőbe kerül a lé és a szárazanyag, így kevesebb levet kell kinyomkodni).

A levet jégkockazacskóban lefagyasztottam (leveskocka), a többit sóztam (lemértem, és 1/5-nyi sót tettem hozzá), majd sütőpapìrral bélelt tepsibe terítettem nagyon vékonyan (akár több tepsibe is mehet) és légkeveréses sütőben kb 100 fokon szárítottam, míg minden nedvesség elpárolgott. (Időnként forgattam, hogy egyenletesen száradjon.)

Miután kiszáradt, robotgéppel porrá aprítottam.

Egy napot dolgoztam vele, tudom mi van benne, finom, és tök jó az érzés, hogy én készítettem.

2018. máj. 31. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!