Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Pár óra alatt kiolvasztani a...

Pár óra alatt kiolvasztani a fagyott húst?

Figyelt kérdés
Este elfelejtettem kivenni a darált húst a fagyasztóból, és 3-ra készítenem kéne valami húsos ételt. Ha meleg vízbe teszem kiolvad pár óra alatt? Vagy úgy megromlik?
2018. aug. 24. 10:39
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Ha esetleg van mikród, akkor annak van kiolvasztó üzemmódja. Egyébként próbáld összetörni a fagyott darálthúst kisebb rögökre, akkor gyorsabban kiolvad.
2018. aug. 24. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Melegvíz, forgatni, cserélni. A mikró hajlamos egyes részeket jobban felmelegíteni, olyankor kifehéredik a hús.
2018. aug. 24. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én zsacskòba teszem,hogz ne érje víz( ne ázzon szét) Egy nagy tálkába teszem,és meleg vízbe teszem,és addig cserélem a vizet,amíg ki nem olvad.
2018. aug. 24. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Mikróban, de olvasztási funkcióban (ami alacsony teljesítményt jelent).

Egyébként ha azonnal meg is főzöd/sütöd, akkor meleg vízben olvasztva sem romlik meg. Csak ott először a széle olvad, meg vizes is lehet, szóval nem optimális megoldás.

2018. aug. 24. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is vízben szoktam olvasztani, a mikró a darált húsnak valóban "megfőzi" a felszínét még olvasztó funkción is.

Az is megoldás, ha kicsit vársz míg darabokra tudod szedni, és lesózod, mert a sózás is elősegíti a gyorsabb kiolvadást.

Vagy kombinált módszer: Ha tálcás, besózod, plusz a tálcát meleg vízbe helyezed. Megromlani nem fog a sürgetett olvasztással.

2018. aug. 24. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Meleg vízben, de ahogy valaki már írta, zacskóban, mert különben ehetetlenre ázik!
2018. aug. 24. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
2 voltam, mivel zacsiban tesszük a fagyasztóba, gondoltam értelemszerű hogy abban melegítjük vízzel.
2018. aug. 24. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha tálcás, én tálcástul teszem a fagyasztóba, azért írtam a tálcás verziót. A zacsikkal az a baj, hogy még soha nem találkoztam olyannal, amin ne lenne egy láthatatlan lyuk még a legkevésbé használtnál sem. Ha így teszem vízbe, tuti beszivárog valahol a víz. Vízzel úgy olvasztanám, ha nem tálcás, hogy amikor már kicsit engedett, kivehető a zacskóból, betenném egy műanyag tálba a húst, és a tálat tenném a mosogatótálcába amit felengedek annyira forró vízzel, hogy még nem folyjon bele a tálba. Sóznám, időnként átforgatnám.
2018. aug. 24. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!