Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az élelmiszerboltokban miért...

Az élelmiszerboltokban miért nem lehet olyan kekszet találni, amely nem tartalmaz térfogatnövelőszert?

Figyelt kérdés

2019. febr. 9. 13:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Mert anélkül nehéz elkészíteni. Ha otthon sütöd, akkor is kell bele sütőpor vagy élesztő.
2019. febr. 9. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
És amit háztartásban használunk, az is ammónium-difoszfát vagy nátrium-difoszfát?
2019. febr. 9. 13:30
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
A pirofoszfátok közé tartozik a sütőpor is, igen.
2019. febr. 9. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
A [link] oldalon ezt írják: „A difoszfát egy vitatott biztonságú, az élelmiszerek savanyúságát szabályozó adalékanyag, amely befolyásolja a kálcium anyagcserét. Egyes kutatások szerint hiperaktivitást vált ki a gyerekeknél. Mesterséges úton, szintézissel állítják elő.”
2019. febr. 9. 13:45
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

Meg azt is írják az interneten, hogy a Föld lapos, a világot a gyíkemberek uralják, meg hogy egy piroskék ruhás pókember ugrál new york házai között.

Fel kell nőni. Semmilyen információt sem szabad kételkedés nélkül elhinni, és semmilyet sem szabad átgondolás nélkül elutasítani.

Lehet rettegni a mikrohullámtól, e-hozzávalóktól, térfogatnövelőtől meg emulgelószerektől. Csak fölösleges.

2019. febr. 9. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
90%

Dr Oetker sutopor osszetevok:

Térfogatnövelő szerek (difoszfátok (E 450), nátrium-karbonátok (E 500)), Kukoricakeményítő

Latod, ez gyakorlatilag ugyanaz, csak szep nevet adtak neki. Meg gondolom meg anno anyukad is ezzel sutott, igy fel sem merul benned, hogy rossz.

Az altalad felsorolt hatasok egyebkent nem bizonyitottak. [link]

Illetve mindennek van egy maximalis dozisa, ami utan kialakulHATnak mellekhatasok. Ehhez folyamatosan, minden nap be kene vinni egy nagyobb mennyiseget, de ez gyakran fizikai keptelenseg.

Szoval nem kell mindentol rettegni, csak mert csunya neve van.

2019. febr. 9. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Tudod, mióta használják már a sütőport? Senkinek se lett semmi baja tőle.


A webbeteg meg minden, csak nem megbízható forrás..

2019. febr. 9. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
4%
Mert ez már kis afganisztán, minden sz*rt megetetnek, hagy dögöljön a magyar. Lehet lepontozni, hajrá.
2019. febr. 9. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
29%

Mert az nem keksz.


Afrikai törzsek készítenek olyan kövön sült lepényt, amiben nincs semmiféle térfogatnövelő. Elég messze áll a keksztől.


Ja, meg a zsidók a pászkát.

Azt lehet is kapni boltban, szóval ha térfogatnövelő nélküli "keksz" kell, vegyél pászkát.

2019. febr. 9. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
67%
Skót vajas keksz, abban sztem nincs (shortbread)
2019. febr. 9. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!