Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Darált húst hogy töröd szét?

Darált húst hogy töröd szét?

Figyelt kérdés

Általában hentestől vagy háztól hozunk húst, és az a darált sertés mindig normálisan néz ki,kis szép golyó szerű minden szem.

Ha épp nincs muszáj vagyok boltban venni tálcásat, ami meg olyan hosszú gilisztákban van.

És akárhogy pirítom, kevergetem ez sokszor így marad ilyen nagy hosszú darabokban.

Én vagyok debil vagy más ezt hogy csinálja? Mert így nem túl gusztusos.


2019. nov. 27. 16:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Villával kell kevergetni, szétnyomkodni sütés közben.
2019. nov. 27. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Amikor kiborítom a fakanállal rövidebbekre vágom, amikor szétesett, és elkezd sülni krumpli nyomóval összetöröm.
2019. nov. 27. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Na akkor jó, nem vagyok annyira debil épp a villával és a krumplinyomóval szenvedek vele, de még mindig tele van nagyobb darabokkal de akkor folytatom.
2019. nov. 27. 17:13
 4/11 A kérdező kommentje:

Hát nem akar jobb lenni, pedig annyi ideig pirítottam..

Béna vagyok.

Amúgy bolognai akarna lenni, és maga a szósz isteni,a saját kis házi fűszereimmel, de ez a hús elrontja, már bánom, hogy lusta voltam elmenni a hentesig és a boltban vettem..

Azon gondolkodok, hogy leszűrőm a húst belőle, és egy kis fokozat turmixal adok neki....

2019. nov. 27. 17:20
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
Ledarálhatod még egyszer, ha annyira zavar, vagy aprítógépben áttördeled de még nyersen. Ezzel viszont az a baj, hogy sütés közben összeáll "fasírttá".
2019. nov. 27. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
A bolognait így csinálom, mielőtt bele teszem a zöldséget összetöröm. Rakd szilárd felületre, ahol nem billeg, esetleg nagyobb edénybe.
2019. nov. 27. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Legközelebb előre gondolkodok, mert ez már ilyen módon menthetetlen volt, 10 cm-es darabok voltak benne.

Végül sikerült megmentenem és nem kell májkrémes kenyeret vacsoráznunk, konyhai szűrővel kihalásztam belőle a húst, és kb 2 másodpercre bedobtam a turmixba, tökéletes lett, olyan a hús mint az éttermekben szép apró kis golyók.

2019. nov. 27. 18:08
 8/11 anonim ***** válasza:
77%

"10 cm-es darabok voltak benne."

...aha, na jó, téged is átvertek, mekkora a 20 centi... :D


Amúgy ha ekkora darabok voltak benne, akkor ott nem konkrétan a darálással volt a gond, hanem azzal, hogy nem jól kezelted. Sokan szakmabeliek is rosszul kezelik, szóval nem tragédia.

A lényeg:

Nem a húst darálják akkorára, sőt, sokkal kisebbre darálják, mert a házi nagyobb golyó, és magától szétesik, a "gilisztásat" meg sokkal kisebb tárcsán tolják át.

Na most amíg a nagy méreténél fogva automatikusan szétesik, ez jobban tapad egymáshoz, és ahogy hő éri, kicsapódik a fehérje, és ahelyett, hogy a kis golyók felületét érné a hő, itt nagyobb, összetapadt részek felületét éri, és onnantól kezdve, hogy egy megszilárdult fehérje burok veszi körbe ezeket a nagyobb darabokat, kb lehetetlen kézzel szétbaszkurálni őket.


Én még hőbehatás előtt szoktam kilazítani az egészet, szimplán vízzel. Magyarul öntök a darálthúshoz sima hideg vizet, szétkeverem, hogy alapból lazább legyen, és szétváljanak a kis húsrészek, amik egyébként olyan kicsik, hogy a méretűk miatt kapaszkodnak egymásba.

Így kezdem el főzni, akár az elején habverővel keverve, és így a hőközlő közeg, a víz, az apró hússzemcsék teljes felületét éri, és apróbb részek állnak össze.

A víz meg úgy is elpárolog, szóval az a része meg nem számít.

2019. nov. 27. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
85%

Mielőtt beleteszed az ételbe, egy tálba még úgy nyersen markolászd át és csak utána tedd a kajába.

Elvégre a fasírtot is kézzel kevered össze a fűszerekkel.

2019. nov. 27. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi, legközelebb ha tálcás húsra fanyaladok, akkor így fogom csinálni.
2019. nov. 27. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!