Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Darált húst le lehet fagyaszta...

Darált húst le lehet fagyasztani, felhasználható utána?

Figyelt kérdés
Kedvencem a milánói makaróni,minden nap megtudnám zabálni.(enni) nos ugye darált hús kell bele, viszont nem mindíg sikerűl kifogni jó minőséget.ha sikerűl jó minőségűt vennem és veszek többet mint amennyi egy adaghoz kell,akkor a többit lefagyaszthatom?-utána hogy történjen a felhasználása?-kizárólag milánói makarónihoz,tehát nem fasírthoz, vagy tőtött káposztához.

2018. nov. 25. 18:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Le lehet fagyasztani, mi is szoktuk.

Viszont javaslom, hogy főzz többet egyszerre, azt fagyaszd le, és amig a tészta megfő, addigra a mikroban kiolvad a szosz, (vagy este hutoben masnap ebedre) sokkal gyorsabb, es kisebb helyet is foglal ha jol

csinalod.

2018. nov. 25. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi is le szoktuk fagyasztani, viszont egyes ötletét támogatom, sokkal praktikusabb az elkészült szószt lefagyasztani, aztán ha megkívánod csak kiolvasztod és kész is. Mi is így szoktuk (pont tegnapelőtt ettem :) ).
2018. nov. 25. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A milánói makaróniba nem kell darált hús.
2018. nov. 25. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
#3-húha,akkor az milyen makaróni? csőtészta, darálthús,sajt, tejföl, van benne! semmi gomba!-én eddig abban a hitben voltam, hogy ez a milánói makaróni.
2018. nov. 25. 22:01
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem az.
2018. nov. 25. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Jajj, kérdező!

A milánói paradicsom szószos, gombás,fűszeres (mi mondjuk rakunk bele gépsonkát is)

A bolognai amire a kérdésed alapján gondoltam az darálthús-paradicsomszósz.


Amire te gondolsz, ahhoz valóban csak a husit tudod lefagyasztani. A nevét viszont nem tudom, még sosem ettem ilyet :o

2018. nov. 26. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, megkérdezhetem, hogy ezt hogyan készíted?

Anno általános iskolában / 30 éve falun / az általad felsorolt összetevőkből álló ételt nevezték milánóinak és imádtam. :)

2018. nov. 26. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kettes vagyok, én sem erre gondoltam.

Ez nekem inkább carbonara-ra hajaz, de nem teljesen az. Azt szokták tejszínnel, füstölt sonkával készíteni, és sajttal megszórni.

2018. nov. 26. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.a helyzet az hogy drága jó anyám szokta csinálni, de nem élünk együtt,én meg mint írtam mindennap megtudnám zabálni,ezért mostmár fogok magamnak készíteni.anyám milánóinak hívja,és mint írtam, csőtészta,darálthús,sajt, tejfől van benne, és tepsiben van, tehát gondolom sütőben készíti.nagyon ritkán van benne (kecsap? paradicsom)-de általában fehér színű, esetleg valaamitől a zsírja pirosas.
2018. nov. 26. 18:45
 10/10 anonim ***** válasza:
71%

Az akkor inkább rakottas, / rakott tészta.

Így köze nincs a milánóihoz.

Milánói: Sonka gomba paradicsom velő, parmezán. Fűszere só, bors, kakukkfű.

Bolognai: Darált hús, apróra reszelt vegyes zöldség, v.hagyma, fokhagyma, végén kevés tejszín, parmezán. Zsiradék nem kell, bőven jön ki a húsból. Elsőként a hús lepirításával kezdjük. Fűszerei: Kakukkfű, rozmaring.

A tészta főzővizébe pedig SOHA nem rakunk olajat/zsiradékot!

2018. nov. 29. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!