Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen a jó krumplipüré?

Milyen a jó krumplipüré?

Figyelt kérdés
2019. dec. 20. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez ízlés kérdése.

Van, aki a keményebb, majdnem vágható állagút szereti, van, aki meg azt, ami lassan szétfolyik a tányéron.

Van, aki tejjel, tejföllel, margarinnal, olajjal készíti, van, aki csak sóval ízesíti, van, aki borsot, szerecsendiót meg sok másféle füszert is tesz bele, van, aki sülthagy,át vagy fokhagymát is jkever bele, mások egyéb zöldségféléket (karfiol, brokkoli, zöldborsó, zeller, sárgarépa) is tör hozzá.

Szóval a jó krumplipüré olyan, amilyennek te (vagy bárki más) szeredet.

2019. dec. 20. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a tojásos verzió a nyerő. Sos vízben puhára főzött krumplit össze török pár kemény tojás sárgájával, teszek hozzá olyan 20dekanyi vajat, egy nagy tejfölt, és ezt így krémesre keverem. Ha jól sóztam a krumpli főző vízét, nem kell több só bele. Innentől a többi hangulat fugggo. Kerulhet bele aprora vagott snidlig, vagy az aprora vagott tojásfehérje, kaliforniai paprika, petrezseleyem, pirított hagyma, bors. Néha tojás és tejföl nélkül, vsak vajjal és mascarponeval készül.
2019. dec. 20. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én az Erős Pistával kevert krumplipürét szeretem, ahogy a párom készíti. Normál krumplipürébe, Erős Pistát kever. Imádom!
2019. dec. 20. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a sablon, egyszerű krumplipüré az igazi.

Jó lisztes krumpliból, igazi vajjal, igazi tejjel, jól kikeverve. Ne legyen kemény, ne legyen folyós, püré állagú legyen és kész!

2019. dec. 20. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nagyon jó tippeket adtatok!
2019. dec. 20. 14:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is csak só-bors, kevés vaj-tejföl. Olyan se nem kemény, se nem folyós, olyan köztes állagú.
2019. dec. 20. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy én szoktam:

A felkockázott rumplit sós vízben megfőzöm, egy korty kivételével az összes vizet leöntöm róla, majd megy hozzá vaj, tej, és egy tömlős sajt (vagy krémsajt, ha azt jobban szereted). Alaposan összedolgozom (a cél a krémes, de még nem folyós állag), és kész is. Pluszba lehet hozzá tenni egy kevés friss petrezselymet is.

2019. dec. 20. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem használ szerecsendiót bele?

Nálunk elengedhetetlen. :)

2019. dec. 20. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem kedves előző, nélküle sosem készítem!:D Nálam is krumpli, vaj (sose margarin), zsíros tej (3,5%-os, de minimum 2,8-as ha csak az van itthon), só és szerecsendió, oszt' jónapot! Se nem folyik, se nem kemény. Püré. Ettem már sok helyütt sokfélét, nálam ez az etalon, de valóban nagyon ízletes sok más verzió is, ahány ház, annyi szokás, akárcsak más ételeknél. Egyetlen alkalommal jártam úgy, hogy nagyon nem ízlett, megenni se bírtam, pedig nem szerettem volna udvariatlan sem lenni. Mint kiderült, zsírral készült(sose hallottam előtte senkitől, hogy zsírral készíti, még faluhelyen sem) nagyon rendszeridegen volt nekem, persze elhiszem, hogy van, aki úgy szereti, ha azt szokta meg...
2019. dec. 21. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!