Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Marhalábszárat érdemes-e...

Marhalábszárat érdemes-e sütőben sütni szelet formában, mint pl karajt, v. s.combot?

Figyelt kérdés
Régen készítettem már mlábszárból ételt (pörköltet, ugye, mi mást...egyszer próbálkoztam olyan recepttel, hogy: sütőben tekercsben összekötözve, részletekre nem elmékszem, csak arra, hogy nem sikerült rendesen összekötözni..és, hogy túlfűszereztem...rossz emlék
2020. jan. 9. 13:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes.
2020. jan. 9. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A nyak és a lábak környékéről rágósabb hús származik, és minél jobban közelítünk a hát közepéhez, annál porhanyósabb lesz a hús. A puhább részekből remek steak készül, míg az alsó darabok leggyakoribb felhasználási módja a pörkölt, vagy tokány, esetleg gulyás.

Sütni:

- rostélyos

- hátszín

- bélszín

- marhafar, vagy fekete pecsenye

- hasaalja (mint a sertésnél a dagadó)

2020. jan. 9. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A marhalábszárat lassú párolással, vagy főzéssel érdemes elkészíteni. A pörköltön kívül, lehet belőle tokány, gulyás, de húslevesben is kitűnő. Én készítettem már lábszárból burgundi marhát, sőt vadast is.

Persze a lassú párolást sütőben is meg lehet oldani, de klasszikus sült húst legfeljebb garantáltan fiatal borjúcsülökből tudnék elképzelni, és szívesen ki is próbálnám, csakhogy ilyen húshoz sajnos nem jutok hozzá.

2020. jan. 9. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Hálás köszönet a válaszolóknak!!
2020. jan. 9. 16:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Bocs' az amatőr kérdésért: lenne-e abban ráció, hogy pl. levesben megpuhult marhalábszárat sütőben még......
2020. jan. 9. 16:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

#5

Mindent lehet, ha az embert ráviszi a szükség! Ám akkor a sültnek nem lesz az az igazi marhasült íze, hanem főtt hús íze lesz, mert a lényeg kifő a levesben.

De ehetetlen, vagy pocsék nem lesz, csak más.

Próbálj meg minden ételhez megfelelő húst venni és akkor nem ér csalódás!

2020. jan. 9. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2020. jan. 9. 17:52
 8/11 anonim ***** válasza:

A marhalábszár túlságosan inas!!!

Pörköltnek, gulyás levesnek azért nagyon jó, mert a húsrétegek között az inak is szaftosítják a kaját.

Sülteknél pontosan az ellenkezőjét teszi: rágóssá, keménnyé változtatja azt.

2020. jan. 14. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2020. jan. 14. 12:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem mindenkivel értek egyet. Ott egy csonttal együtt fűrészelt marhalábszár kaja az olaszoknál, az ossobuco. Nem igényel nagy előkészületet, ellenben hosszan párolást annál inkább. Nem mondom a receptet, inkább küldök egy linket. Persze ehhez neked nem kell kimenned az erdőbe, csináld meg fedővel egy fém nyelű lábosban sütőben. Ne nézegesd, hozd forrásba a tűzhelyen majd fedd le és tedd a sütőbe 150-160 fokra és hozzá se nyúlj legalább 3 órán át. Imádni fogod!

https://www.youtube.com/watch?v=ThTv8PEr_TM

2020. jan. 18. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!