Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit rontok el csirkecomb...

Mit rontok el csirkecomb sütésnél?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit rontok el. Lefedem alufóliával a csirkecombot, berakom a sütőbe, 180 fokon sütöm 40 percig, utána pedig fólia nélkül még 15-20 percig. Totálisan nyers marad, szinte azután kezd el sülni, miután levettem a fóliát. Múltkor is sütöttem vagy 2,5-3 órán keresztül, hogy ne legyen nyers. Hőlégkeveréssel és alsó felső sütéssel is próbáltam már, de sehogy sem jó. Muszáj lefedni?

2020. febr. 23. 16:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%

Én minigrill sütőben csinálom alufóliában 250 fokon 20 percig, majd kicsomagolom és amikor színt kap, akkor kiveszem.

De van, hogy bedobom az olajba és ott adok neki színt.

2020. febr. 24. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

5-ös válasszal egyetértek, és én is megkérdezem, mi a fenétől marad nyers, mert amit leírtál, azzal tökéletesen meg szokott sülni, puha és omlós beül a csirkecomb, kívül ropogós. Leírásod szerint mindent jól csinálsz, de szerintem is a sütőddel lehet baj. Ennyi hőkezelés után sütőben nem szabadna, hogy nyers maradjon.

Van egy tippem: esetleg sütőzacskó, ha ketchupos-combot sütsz és ragaszkodsz is a ketchuphoz. Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor előbb kísérletezd ki "sima fűszerkeverékkel", vagy simán besózva, és ha így sem sül meg, akkor a sütőddel (is) baj lehet. Az 180 fok 40 perc, utána 15-20 perc lefedés nélkül készítve jónak kellene, hogy legyen. Nyersnek semmiképp!

2020. febr. 24. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:
A sütő nincs még egy éves sem, minden megsül benne, kivéve az alufóliával lefedett csirkecomb.
2020. febr. 25. 11:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia! Mondom a frankót. Rendben? Az eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy lehet nem is csirkecomb ami neked nem sül meg, hanem tyúk. Abból is van kis méretű, úgyhogy össze lehet keverni. Ha valóban csirkecomb, akkor én 100-200 adagban kellett hogy süssem. A konyhára mivel mindig épphogy időre érkeztem, ez volt a tuti tipp: Épp csak megkentem étolajjal a sütőlemezeket és megszórtam (igen, a lemezt) saját keverékű fűszersóval. Szorosan egymás mellé rendeztem a combokat, majd ezeket is meghintettem a fűszersóval. Előtte ugyan bekapcsoltam a sütőt, (200 C°) de (mivel ez a művelet kb 5-10 perc,) szinte langyos sütőbe kerültek be a combok. Kb 50 perc alatt kész van, vagyis az egész művelet nem tart tovább egy óránál. Ropogós isteni a bőre és akad tunkolni való is friss kenyérrel. (ekkora adagnál főleg) Nincs letakarva!
2020. febr. 26. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Dobd be a combokat egy sütőzacskóba, és állítsd bele egy tepsibe.

Nem kell rá alufólia, nem kell légkeveréses sütő, a leg"butább" öreg gáztűzhely is megteszi. 40perc alatt megpuhul a saját gőzében, aztán fölvágod a zacskó tetejét és 10 percet rápirítasz. Tálalás után eldobod a zacskót, nem kell síkálni a tepsit, egyszerűen kiöblíted és kész.

2020. márc. 2. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!