Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell a kovászos uborkána...

Miért kell a kovászos uborkának napon lennie, ha a kovász, vagy inkább a benne lévő az élesztő elvileg a sötét, meleg helyet szereti?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 7. 13:31
 1/5 anonim válasza:
2020. ápr. 7. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, jobban szereti az egyenletes meleget
2020. ápr. 7. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

NEM KELL, csak meleg kell neki.

Emellett nem az élesztö, hanem a keményítö az, ami megerjeszti.

Az élesztönek az mindegy, hogy világosban vagy sötétben van.

Eredetileg meg azért kellett napon érlelni, mert csak ott volt elég meleg, a régi házakban még nyáron sem volt megfelelö a hömérséklet.

2020. ápr. 7. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A meleg a feltétele nem a nap.

A szomszédasszonyom az udvar közepén "főzi" az uborkát és csodálkozik, hogy mindig puha lesz.

2020. ápr. 7. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
67%
Nagymamám mindig azt mondta, hogy ki kell rakni az udvarra, de nem szabad a napra.
2020. ápr. 8. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!