Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Panírozáskor kidobjátok ti is...

Panírozáskor kidobjátok ti is a megmaradó prézlit és lisztet?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán merült fel bennem, hogy más is azonnal kidobja e. Aki feltette a kérdést valami konyhai papíron paníroz, utána elmossa, és a maradék lisztet prézlit visszateszi a többihez. Mivel én is kb így csinálom meglepett, hogy lehordták mindennek emiatt is, meg más miatt is. Itt a kérdés:


https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..


2020. máj. 19. 10:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Nem dobom ki, összekutyulom és kisütöm


Vagyis te beleforgatod a húst, a tojást és visszaöntöd a tiszta liszthez és prézlihez??? Baktériumokról már hallottál? Meg penészről? Mert azoknak rohadt jó táptalaj

2020. máj. 19. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig inkább kevesebbet öntök ki és ha kell még pótolom, így nagyon minimális amit ki kell dobni. Vissza önteni nem szoktam.
2020. máj. 19. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Mármint azt a lisztet, illetve morzsát öntöd vissza a zacskójába a többi közé, amiben a nyers húst, illetve a nyers tojásos húst forgattad meg? Ez így minden, csak nem higiénikus.

Én csak annyi lisztet, illetve morzsát szoktam kiönteni, ami el is fogy, legfeljebb öntök még hozzá, ha kevés lett. Azt a keveset, ami meg megmarad, azt kidobom.

2020. máj. 19. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
51%
Mi összekeverjük tojással a prézlit és lisztet, és kisütjük. Finom. Ha ehhez nem kell az összes liszt vagy prézli, akkor a prézlit szitával leszűrve vissza szoktuk tenni, a lisztet nem.
2020. máj. 19. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Vagy összegyúrom és kisütöm, vagy kidobom, de a nyers hússal-tojással összekent lisztet vagy prézlit semmi esetre sem teszem vissza a tiszta közé, márcsak azért sem, mert eltekintve attól, hoyg gusztustalan, még fertözö is lehet.
2020. máj. 19. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Most ehhez miért kell linkelni a kérdését, ami tök más?
2020. máj. 19. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért van valamennyi értelme a linknek, mert a kérdezö höuöng, hogy az anyós konyhájában nincs minden a helyén és így milyen koszos, rendetlen, ö meg a nyers húsos/tojásos lsiztet, prézlit visszateszi a többé közé, ami sokkal problémásabb, mint az anyós konyhája összessségében.
2020. máj. 19. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk külön tál van a zsemlemorzsának és a lisztnek, mindig sokkal több van benne, mint kell, így sokára fogy ki, de jól megforgatható benne a hús.

Mindig így áll a szekrényben, hetente van használva.

2020. máj. 19. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki rendszeresen csinál panírozott dolgokat, az már előre tudja, hogy adott mennyiségű húshoz/zöldséghez/egyébhez kb. mennyi panírozó anyag szükséges. A pici maradékot pedig össze lehet gyúrni "műhúsnak".

Semmiesetre se tenném vissza az érintetlen liszthez/prézlihez - abszolút nem higiénikus, és fertőzés forrása.

2020. máj. 19. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

# 7

"a kérdezö höuöng, hogy az anyós konyhájában nincs minden a helyén és így milyen koszos, rendetlen, ö meg a nyers húsos/tojásos lsiztet, prézlit visszateszi a többé közé, ami sokkal problémásabb, mint az anyós konyhája összessségében."


PONTOSAN! Én is erre a konklúzióra jutottam. :)

2020. máj. 19. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!