Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Panírozás zacskóban: szerintet...

Panírozás zacskóban: szerintetek máködhet?

Figyelt kérdés
Nemrég olvastam hogy 3 tányér helyett egyetlen műanyag zacsiban is be lehet panírpzni pl a gombát, de gondolom akkor esetleg camambert sajttal is működhet a dolog. Azt írták tehát, hogy öntsünk kevés joghurtot a gombára majd rázzuk össze a zacskóban. Ezt követően tegyünk bele lisztet, ismét rázzuk jól össze, természetesen a zacskót fel kell fújni. Aztán a tojással elkevert tej köüvetkezik ezzel is összerázni, végül zsemlemorzsával ugyanezt és kész a panír. Ez igy nagyon jól hangzik, de nem merem kipróbálni. Valaki próbálta már, működik?

2018. febr. 15. 20:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így még nem próbáltam. Nálam este a húsok mennek tejföl-tojás keverékébe, állnak éjjel. Másnap összekeverek lisztet-zsemlemorzsát 1/3-2/3 arányba. Ezt beteszem zacsiba, és ott panírozom a a húsokat.
2018. febr. 15. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én zacskó helyett nagyobb ételtároló dobozt használok. Nekem bevált. Biztosabbnak gondolom a zacskónál.
2018. febr. 15. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Működhet, de több zacskóval.

A trutymó, ami a zacskó oldalára ragad az előzőktől, nem hiszem, hogy használ a lisztnek, vagy a joghurtos, lisztes, tojásos tejes, szinte tésztává összeállt massza a zsemlemorzsának.

Én maradok a hagyományos módszernél.

Igaz, hogy az ilyen apróbb darabokat, mint a gomba én úgy gyorsítom, hogy egyszerre többet teszek az éppen következő anyagba és villával átforgatom őket.

Pillanatok alatt megvan és semmi maszat.

2018. febr. 15. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
Nem.
2018. febr. 16. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam /olvastam róka, de még nem próbáltam.Én is maradok a hagyományos panírozás mellett, legyen akár zöldségről, akár húsról szó.Nem a legkedveltebb munkafolyamat, de a cél érdekében itt nem spórolok az idővel.Jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több :D
2018. febr. 16. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim válasza:
67%
Camembert. Cam_E_mbert.
2018. febr. 17. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
camember az, aki webkamerával szórakozik
2018. febr. 17. 21:10
 8/12 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy mindenki tudja hova helyezze el a fogalmakat.

Vannak vicces esetek, amik magyarra fordítva érdekesek lehetnek.

2018. febr. 18. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
na most kipróbáltuk, részben zárható ételes dobozban, részben mélyhűtőtasakban (nejlonzacskó). először is natúr joghurtot higítottunk fel kevés tejjel, majd ez került az ételes dobozba, ebben ráztuk össze a gombát. alaposan bevonta a gombicokat. a felesleget leöntöttem, vissza az eredeti joghurtos dobozba, jó lesz egy következő adagra. ezt követően nyakonöntöttem liszttel, és azzal is alaposan összeráztam (mindezt a fürdőszobában a kád fölött, ha véletlenül elszabadulna a lisztes gomba). ezután ugye a tojásos massza következett, ami 5 tojás, 1 2dl-es tejföl, só és egy kevés kefír keveréke volt, utóbbi a maradékból. na ez ment a dupla falú zacsiba, de fele is elegendőnek bizonyult. végül ismét az ételes doboz következett, immáron a zsemlemorzsával öntöttem nyakon a gombafejeket (a tönkök is belekerültek, nem volt szívem kidobni, amúgy is megeszünk mindent, pl káposzta torzsa, karfiol torzsa), majd alaposan összeráztam. hát jó vastag panír alakult ki, egyes helyeken összeragadtak a gombák, ott szét kellett szedni és még kicsit rázogatni a morzsában. így kerültek végül a teflon tepsibe - alig fért bele a sok gomba és tönk a nagy fekete edényzetbe - majd a tetejét megcsorgattam felolvasztott disznózsírral, ami persze alja is befojt. így sütögetem, 5-ös fokozaton, hamarosan kiderül, mi lesz belőle! :D
2018. febr. 18. 17:40
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#9

Jó étvágyat nektek a vacsihoz!:)

Nekem ez a hagyományos módszerhez képest borzasztó pancsos, ragacsos és bonyolult.

Mi a fenének a tej, joghurt, meg már nem is tudom mik?

Nem egyszerűbb (és tisztább?) a konyhában (és nem a kád fölött:) liszt, tojás, prézli, gyorsan és gusztusosan megcsinálni, mint ez a hajcihő?

Mennyivel lettél hamarabb kész, mintha 5-6 gombát egyszerre teszel bele a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, átfordítod őket és mehet a következőbe?

Lesz kedved legközelebb is így csinálni?

2018. febr. 18. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!