Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aki készített már fehércsoki...

Aki készített már fehércsoki mázt, az hogyan készítette, nem volt problémásabb a sima csokinál? Fahéjas csigára szeretném!

Figyelt kérdés
Esetleg néhány jó tanácsot vagy elkészítési javaslatot szívesen fogadnék! :)

2020. jún. 1. 20:26
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Kicsit off, de szerintem próbáld ki inkább krémsajtos mázzal, az sokkal jobban passzol a fahéjas csigához. :) Kanadában is így csinálják, meg tán az USÁban is.

10 deka krémsajthoz pár evőkanál cukor (ízlés szerint), vanília aroma, egy kis tej és kész is. Lehet vajat is tenni bele, ha testesebbet akarsz.

2020. jún. 1. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
A fehercsokihoz sokkal kevesebb tejszínt kell használni. 3:1 a helyes csoki : tejszín arány.
2020. jún. 2. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy kisebb fazékban forralj fel vizet, tegyél fölé egy habverőedényt, a fehércsokit törd kockákra és olvaszd fel a főz felett. Kenőecsettel vékonyan kend a csigákra. Nem kell semmi extra hozzá. Így is tökéletes. De akár mikróban is fel lehet olvasztani a csokit.
2020. jún. 2. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen olvastam sok helyen a krémsajtos megoldást de én mindenképp fehércsokival szeretném, mert imádom!

Valahol egyszer olvastam olyat, hogy az sem mindegy milyet vesz az ember, mert van amit nagyon nem jó vagy nem lehet így olvasztgatni.

Esetleg ezzel van valakinek tapasztalata vagy bármi? Vagy van olyan márka ami kifejezeten jó vagy teljesen mindegy?

2020. jún. 2. 13:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én belga fehér csoki pasztillából szoktam készíteni.

[link]

Általában muffin tetejét és ízvilágát turbózom fel. Egy kávés pohárba teszem a maréknyi fehér csokit (és mást semmit, csak tisztán a csokit!), majd egy percet járatom a mikróban a legmagasabb fokozaton. Kiveszem megnézem, nem olvadt meg a pasztillák széle, visszarakom még egy percre. Ezt általában 2-3 alkalommal eljátszom, mire kivételkor már egy mokkás kanállal kevergetni lehet, mert a vékonyabb részeken olvad a pereme a pasztillának, de még nem elég meleg, hogy megolvadva folyjon az egész. Ekkor megkapja a negyedik, vagy az ötödik percét is. (Soha nem mertem egyszerre 5 percre betenni. Nehogy helyi túlhevülések jöjjenek létre benne itt-ott. Megváltozik az íze a csokinak, ha túlhevül. Amikor a kezeddel már nagyon melegnek érzed a poharat, akkor jó. Akkor teljesen homogén masszává kevergethető, ami sűrűn folyó. Olyan 50-55 fokosan. Kiskanállal meregetve csurgatom a muffinok tetejére. Ha sikerül, gyufaszál vastagságban, sűrű spirálvonalban. Gondolom a kakaós csigát sem rontaná el így, csurgatva...

2020. jún. 11. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!