Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Konyhai praktikák

A kérdés

Hogyan készül a mézeskalács tetejére az a fehér máz amivel díszíteni szokták?

Többször próbáltam, de nem tudtam jól irányítani a habnyomóval :(... Van valami trükkje, hogy pont jól kezelhető legyen?

 2007-12-16 11:53  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
A mázat nagyon egyszerű elkészíteni: tojásfehérje porcukorral kemény habbá verve. Nem javasolnám a habnyomót, mert annak vastag a vége. Inkább úgy próbáld meg, hogy egy mélyhűtőzacskóba teszed a masszát, az egyik sarkából ollóval egy picit lecsippentesz, és óvatosan már nyomhatod is a mézeskalácsokra. Gyönyörűek lesznek, majd meglátod! Meghitt, eredményes készülődést kívánok!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 90%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont 2007-12-16 16:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szia! Van egy receptem mely szerint 1 tojásfehérjéhez 15 dkg porcukor és néhány csepp citromlé kell. Én is most probáltam ki először és egy kicsit vastag lett rá a disz. Szerintem a "sokadiknál" már menni fog. Remélem nekem is.
Jó készülődést és kellemes ünnepeket kivánok!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 95%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont 2007-12-18 18:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az elozo hozzaszolasat meg kiegeszitenem annyiban,hogy ha a maz suru lenne, akkor egy kis citromlevel lehet higgitani,es nem lesz vastag. A maz allaganak folyosnak kell ,lennie de ezt az ember tapasztalatbol megtanulja./Ha a citrom levevel megis nagyon elhigitanank,akkor egy kis porcukor helyre hozza,csak azzal is jol kikellkeverni.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont 2007-12-26 16:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szia! 2 tojásfehérjét verj fel kemány habbá. Majd apránként keverdhozzá a 20 dkg porcukrot mindaddig míg egy jó sűrű masszát kapjál. Nálam a habnyomó nem vált be hanem a zacsis tej zacsiját szoktam ki mosni és ezt használom habzsáknak:-))))

A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 92%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont 2008-01-14 17:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mit kell tenni ha nem lesz habos a mézeskalács máz?
Pedig raktam bele porcukrot-tojásfehérjét és nem habosodik!

# 5/6Időpont 2010-12-15 20:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem habnak kell lennie hanem egy nagyon suru krémnek. Zsákból formázható legyen. Ha nem elég suru akk még porcukor. Erre nincs recept. A fehérje mennyiségétol fugg h mennyi cukrot vesz be, nem a tojások számától

A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont 2011-12-10 16:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Miből készül a fehér csoki?
A Whiskey miért barna színű, miért nem fehér mint a vodka, hisz az is gabonából készül?
Az élesztőmentes pékáru (pl kenyér) azon kívül, hogy nem élesztővel készül különbözik még a fehér kenértől pl kalóriában vagy másban?
Franciasalátaféleségekre hogyan készül az öntet? Mármint, az a fehér. Tejfől vagy hogyan kell készíteni?
A fehér kenyér miért olcsóbb, mint a barna? A barna olyan lisztből készül, amiben benne marad a csíra és a maghéj és úgy őrlik meg, a gyártásánál megspórolják az eltávolításukat...
Marcipán borítású tortát szeretnék díszíteni oly módon, mint ahogy a profi cukrászdák torta-fotóin látható:vékony, fehér pöttyök, kacskaringós formák. Miből készül? Kézzel teszik..

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések a Konyhai praktikák rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu