Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Franciasalátaféleségekre...

Franciasalátaféleségekre hogyan készül az öntet? Mármint, az a fehér. Tejfől vagy hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 12. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Tejföl és tubusos majonéz.Kb két harmad tejföl és egy harmad majonéz.Lehet majonézt csinálni is de az bonyolult.
2010. jún. 12. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Majonéz, tejföl, 1:1 arányban, mustár, citromlé, cukor, bors izlés szerint.
2010. jún. 12. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Kaszinótojásra pl. így:

A maradék töltelékből tegyünk félre egy kávéskanálnyit, a többit keverjük simára egy-két evőkanál tejföllel. Fél deci langyos vízben oldjunk fel két kávéskanál zselatint, majd melegítsük folyamatos keverés mellett. Mielőtt éppen felforrna, keverjük bele a tejfölös töltelékbe.

Ha lehűlt, kenjük be vele vékonyan a tojásokat, majd tegyük hűtőbe. Az öntetet is hűtsük, de folyamatosan ellenőrizzük, kevergessük. Ha bőrösödni kezd a teteje, kiskanállal szedjük a tojásokra, vigyázva, hogy ne sok menjen mellé, és mindenütt bevonjuk vele a tojásokat.

Díszítésként a félretett töltelékből nyomjunk kis pöttyöt a tojások tetejére.

2010. jún. 12. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
én mindig magam csinálom a tartárt rá:tojássárgát kikeversz olajjal,bele mustár,pici citromlé,porcukor,bors,só,tejföl
2010. jún. 12. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én tartárt szoktam néha rátenni zselatinnal, hogy ne folyjon le. 1:1 arányban majonéz, és tejföl, ehhez keverem a langyosra hűtött zselatint.
2010. jún. 12. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Majonézt kell készíteni. ( a kész majonéz nem igazán jó)

Egy tálba beleütsz tojássárgáját. Teszel bele egy pici sót,pár csepp citromlét. Öntesz bele egy-két csepp olajat,azzal jól elkevered. Majd újra egy-két csepp olaj. Mindig símára elkell keverni. Ha már kezd sűrűsödni,akkor lehet egyszerre több (egykanányi) olajat is önteni hozzá. Addig kell bele az olaj,amíg puhavaj sűrűségű nem lesz. Ekkor kell bele a tejföl és a fűszerek,ami a salátához kell.

Fontos,hogy a tojás és az olaj azonos hőmérsékletű legyen.

Ha véletlenül az elején több olajat öntesz bele a kelleténél,és kicsapja a sárgáját,akkor egy másik tálba üss egy tojást,és ezt az elrontottad tedd hozzá apránként.

2010. jún. 12. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!