Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miben más a fokhagyma szeletel...

Miben más a fokhagyma szeletelése és átnyomása? Van jelentősége?

Figyelt kérdés
Láttam, hogy a menő szakácsok szépen felkarikázzák a fokhagymát. Én itthon csak átpasszírozom a fokhagymapréssel.

2020. szept. 25. 12:38
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
A szeleteléssel kevésbé roncsolódnak a sejtfalak, ergo kevesebb illóolaj szabadul fel. Tehát kevésbé lesz intenzív fokhagymaízű a kaja.
2020. szept. 25. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Magyarul, ha szeletelem több kell belőle...
2020. szept. 25. 12:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit szeretnél elérni, milyen kajáról van szó.


Elég sokféle étel van, amiben nagyon nem szerencsés, ha "kikönyököl" belőle az erős fokhagyma íz.

2020. szept. 25. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
2020. szept. 25. 12:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Étele válogatja!

Kocsonyába, sült húsokra lehet darabos, de szószokban, főzelékekben nem szokás ráharapni, ... de ez is csak egyéni ízlés kérdése.

2020. szept. 25. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

4: halas ételekhez nem nagyon értek, mert semmiféle halat nem fogyasztok, de érzésem szerint ezt tuti nem kell agyonfokhagymázni. Mert akkor a tonhal ízét elnyomja.


Egy jó kis padlizsánkrémbe pl. sok fokhagyma kell, mert abban jelentős ízkomponens maga a fokhagyma.

De itt csak - érzésem szerint - inkább háttérben kéne maradnia. Tehát annyit tegyél bele, amennyit a recept mond.

2020. szept. 25. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem a linkedet Kérdező!

Igaza van a 6-nak, én ebbe az ételbe egyáltalán nem tennék fokhagymát, de ha mégis, akkor csak pépesre nyomva.

Viszont!

Tuti, hogy a tonhalat csak a legvégén tenném bele, mert totál szükségtelen felismerhetetlenségig főzni egy már már eredetileg is rommá főzött halat.

Láthatóan el is tűnt az ételből, az íze meg annyira jellegtelen, hogy a hagyma-fokhagyma és egyebek mellett biztos nem érvényesül.

2020. szept. 25. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta készítek itthon tonhalas tésztát, soha nem teszek bele fokhagymát. Egyrészt nem is bírom, másrészt meg teljesen elnyomná a tonhal ízét.
2020. szept. 25. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez annyira ízlés kérdése, hogy ennél nem is lehet kb. semmi jobban az! Az biztos, amit az első válaszoló írt, az a legkomplettebb válasz, innentől meg annyira attól függ, hogy az/ok, aki/k eszi/k mennyire szeretik a fokhagymát, mert én pl. imádom, végtelenül, sosem túl sok semennyi fokhagyma semmiben sem számomra, de értem azt is, aki azt írja, h a tonhal ízét elnyomhatja. Az egyértelmű, hogy nyomva jobban átmegy az íze, szeletelve kevésbé, ám az sem mindegy ám, hogy mikor rakod bele, ugyanis minél korábban, annál jobban kifejti hatását, arról nem is beszélve, hogy az sem mindegy, hogy mennyire friss a fokhagyma, ugyanis van olyan, amely már csak hámozása után is, sőt, tán előtt is olyan intenzív illatú, hogy a szomszédban is érzik, annak az íze is olyan intenzív lesz, és van olyan fokhagyma is, amely nyomva sem ad át semmi ízt vagy illatot, még ha először teszed is bele.
2020. szept. 29. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!